112 nieuwsOnderwijs & WetenschapVoorpagina

1 autobrand, 1 woningbrand en kleine brandjes in Zwolle

De jaarwisseling in IJsselland is gemoedelijk verlopen. Dit blijkt uit een totaalbeeld van de Meldkamer Oost Nederland (MON) en de korpsen in de regio. In vergelijking met vorig jaar zijn er minder meldingen geweest. Regionaal hebben hulpdiensten en gemeenten in voorafgaande weken hun voorbereidingen getroffen voor een prettige jaarwisseling. In Zwolle werd de inzet kracht bij gezet door behulpzame omstanders. Er waren geen meldingen van geweld tegen hulpverleners.

Brandweer IJsselland is vanuit de verschillende posten 98 keer in actie gekomen. Dat is beduidend minder dan vorig jaar toen er 150 meldingen binnen kwamen. In totaal zijn er 98 meldingen binnengekomen, waarvan 79 brand gerelateerd.

Koggekade

Brandweer Zwolle rukte vanaf 19.00 uur voornamelijk uit voor kleine brandjes waaronder 1 autobrand en een woningbrand in een appartement op de 3e verdieping aan de Koggekade. Bij de bestrijding van deze brand bleek de bewoner niet thuis te zijn en zijn omstanders erg behulpzaam geweest.

Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland. Deze wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. Waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico’s van branden, rampen en crises.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button