Voorpagina

►Hanzedagen trokken 225.000 bezoekers; verbinding tussen steden verstevigd

Zwolle / Kampen – De Internationale Hanzedagen in Kampen trokken het afgelopen weekend zo’n 225.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast dagjesmensen brachten ook ondernemers, bestuurders en ambtenaren uit heel Europa een bezoek aan het jaarlijks terugkerend internationaal evenement. Voor Zwolle waren meerdere bestuursleden aanwezig waaronder burgemeester Henk Jan Meijer en Wethouder Economie René de Heer.

VIDEO – Economie Wethouder René de Heer vanuit Zwolle vertelt over de betekenis van de Hanze voor de aangesloten steden.

De ondernemers en bestuursleden namen deel aan het Hanzecongres wat het economische onderdeel van de Internationale Hanzedagen vormde. Onder het overkoepelende thema ‘Water verbindt” stonden onderwerpen als economie, waterveiligheid en klimaat op de agenda.

Doel van het congres was om met alle Hanzesteden de ontwikkelingen binnen deze aandachtsgebieden in een stroomversnelling te brengen. Geheel in lijn met de gedachte achter het Hanzeverbond van weleer, en de nieuwe verbinding tussen de Hanzesteden sinds 1980.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button