Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaar Leon Moorman wint publieksprijs Internationaal Songfestival voor Minderheidstalen in Italië

Zwolle – Leon Moorman uit Zwolle heeft zaterdagavond in het Italiaanse Udine tijdens het songfestival voor minderheidstalen de publieksprijs gewonnen. Moorman won als geboren Drent met zijn liedje Knooin het DLF – Drèents Liedtiesfestival van dit jaar en mocht daarom het Nedersaksisch vertegenwoordigen.

Moorman is dolgelukkig met de publieksprijs: “Hier mogen optreden was al feest op zich en dan één van beide hoofdprijzen winnen is een droom die uitkomt. Het feit dat het publiek massaal op me stemde, bewijst dat je met muziek uit het hart ook in het buitenland succesvol kan zijn.”

De andere hoofdprijs ging naar de Catalaanse Magali Sare. Moorman roemt de kleine strijdbare zangeres om haar kunnen: “Magali Sare is een terechte winnaar. Met haar prachtige stem zet ze Catalonië zeer positief op de kaart.”

Moorman ziet de publieksprijs als een kroon op een heel bijzonder eerste jaar als solo-artiest. Hij trad op diverse grote festivals op en zijn liedjes Naor Huus en Knooin zijn regionaal erg succesvol en worden in Nederland en België op nationale radio en op regionale zenders in de Duitse grensstreek gedraaid.

Moorman, die op 26 januari 2020 voor het eerst avondvullend met eigen werk in een groot theater staat kijkt enthousiast vooruit: “Zo’n publieksprijs geeft me vleugels. De theatershow in Podium Zuidhaege is de opmaat naar een eerst album dat ik later in het jaar uitbreng. Nu kennen mensen met nog van 2 liedjes. Volgend jaar om deze tijd zijn dat er tenminste 10.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button