Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle onderzoekt ervaringen inwoners met vuurwerk

Zwolle -De gemeente Zwolle wil graag weten hoe inwoners omgaan met vuurwerk en hoe zij het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling ervaren. Daarom heeft zij een kleine vragenlijst over vuurwerk voorgelegd aan Zwollenaren die zich hebben aangemeld voor het burgerpanel.

Afgelopen jaarwisseling heeft de gemeente Zwolle een proef gedaan met verschillende manieren om die overlast en onveiligheid van vuurwerk terug te dringen, met behoud van de traditie. De proef bestond uit een vuurwerkverbod rondom twee wijkboerderijen, vrijwillige vuurwerkvrije zones in 4 straten en vuurwerkvoorlichting via Bureau Halt op enkele basisscholen.

In aanvulling op de proef doet ze nu onderzoek via een online enquête. “De uitkomsten van dit korte onderzoek helpen ons eventueel vuurwerkbeleid zo goed mogelijk vorm te geven.”, aldus de gemeente Zwolle.

Vragen die de leden van het burgerpanel krijgen voorgeschoteld zijn onder andere: Waarom steekt u wel of juist geen vuurwerk af? Ervaart u overlast van vuurwerk en wanneer dan? Als u vuurwerk afsteekt hoe beschermt u zichzelf dan tegen de gevaren? Welke locaties mogen in aanraking komen voor vuurwerkvrije zones?

De benaderde leden van het burgerpanel kunnen tot en met 12 januari hun bevindingen insturen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button