MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle heeft weer de beste pietenband

Pedroband el Jubal, de pietenband van Jubal Zwolle, heeft zondag 29 november 2015 weer de eerste prijs behaald in het Nationaal Zwartepietenband Festival. Dit festival vond plaats in winkelcentrum Almere Buiten.

10 verschillende pietenbands

De hele dag waren 10 pietenbands in het winkelcentrum van Almere Buiten aanwezig om het publiek te vermaken met muziek, shows en (peper)noten. In tussentijd werden alle pietenbands beoordeeld door een vakkundige jury, die onder andere keek naar de muzikaliteit, originaliteit en het feestgehalte van de pietenbands.

Een spannende finale

Tijdens de finale waren de pietenbands Brassbende (Almere), De Zeur Pieten (Den Haag), The Peppernuts (Koog a/d Zaan), Zwartepietenbende (Mijdrecht), Pietenband TTH (Hazerswoude), Echt De Goeiste (Ermelo), El Guappos (Castricum), De Zwervers (Beverwijk), BuitenGewoon (Zilk) en Pedroband El Jubal (Zwolle) aanwezig op het centrale plein van het winkelcentrum. Hier wachtten zij gespannen op de uitslag van de jury.

De vorige keer behaalde Pedroband el Jubal de eerste prijs en ook dit keer was de wisselbeker voor de Zwolse pieten. De pietenband mag zich dus weer een jaar lang de beste pietenband van Nederland noemen.

piet1

piet3

Back to top button