Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle blinkt uit in Gault&Millau Awards 2025: De Librije bekroond met Lifetime Achievement Award

Zwolle – De culinaire top van Nederland verzamelde zich op 10 februari 2025 in Tivoli Vredenburg voor de feestelijke uitreiking van de Gault&Millau Awards 2025 en de lancering van de nieuwe gastronomische gids. In totaal werden 866 toonaangevende Nederlandse restaurants opgenomen in de lijst. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije werden geëerd met de prestigieuze Lifetime Achievement Award. Zwolle was sowieso sterk vertegenwoordig op de lijst met 13 restaurant.

De Librije

De Librije blijft een onbetwiste ster in de Nederlandse gastronomie. Met een uitzonderlijke score van 19,5 punten in de Gault&Millau-gids voert het restaurant de lijst aan. Ze krijgen de Lifetime Achievement Award voor hun innovatieve keuken, gastvrijheid en toewijding. “Dit maakt De Librije tot een blijvend culinair instituut. Zij verdienen dit met hun uitzonderlijke staat van dienst in en met het beste restaurant uit de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie. “, aldus de jury.

Sterke vertegenwoordiging uit Zwolle

Niet alleen De Librije zet Zwolle culinair op de kaart; de stad is goed vertegenwoordigd in de nieuwste Gault&Millau-lijst. Diverse Zwolse restaurants hebben uitstekende scores, en enkele zaken maken een opvallende stijging door.

De Zwolse scorelijst

De Librije – 19,5 punten (Lifetime Achievement Award)

Affect – 14,5 punten

Salty Seafood Restaurant – 14,5 punten (Stijger)

Os en Peper – 14,5 punten

Coperto – 14 punten (Stijger)

Sukerieje – 14 punten

Brass Boer Thuis – 14 punten

’t Pestengasthuys – 14 punten

Noïs – 13,5 punten (Nieuw)

Waber – 13 punten

BaiYok – 13 punten

Bij Broeders – 13 punten

Senang Restaurant & Lounge – 12 punten

Over Gault&Millau Nederland Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de ‘Chef van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’, Terras van het Jaar’ en ‘Bistronoom van het Jaar’. Gault&Millau Nederland is 100% onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten. Zo worden de beoordelingen altijd door anonieme inspecteurs gedaan, die zich niet bekendmaken en altijd zelf de rekening betalen. Alle inkomsten worden gegenereerd door middel van partnerships met toeleveranciers en entreegelden voor evenementen.

 

FOCUS NIEUWSBRIEF

Van het belangrijkste nieuws uit Zwolle tot de leukste weekendtips: elke donderdag in je inbox.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren