CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Weinig feest tijdens carnaval 2021

Zwolle – Dinsdagavond zijn de Zwolse carnavalsverenigingen en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) bij elkaar geweest in het gemeenschappelijk carnavalsoverleg (GCO). Vanwege de Coronacrisis hebben ze daarin besloten om de carnavalsoptocht te schrappen. Verder komen er geen nieuwe hoogheden, geen zittingsavonden en -middagen en worden alle officiële activiteiten van de carnavalsverenigingen in het voorseizoen tot januari geannuleerd.

Alle huidige hoogheden van het Sassendonkse carnaval gaan nog een seizoen door. Dat is uiteraard een unieke situatie in het Zwolse carnaval, dat inmiddels toe is aan de 64ste verjaardag.

De gemeente Zwolle heeft actief meegedacht en stelt zich zeer coöperatief op om te kijken naar wat er wel kan. Hierbij is het voor alle partijen belangrijk dat het verantwoord moet zijn om iets te organiseren. Zo wil men geen (onnodige) gezondheidsrisico’s lopen en moeten alternatieven (financieel) rendabel zijn voor alle betrokkenen. Daarom is het van belang dat aan de landelijke RIVM-richtlijnen en de lokale maatregelen vanuit de Veiligheidsregio IJsselland en de gemeente Zwolle strikt wordt vastgehouden.  Zolang de 1,5 meter maatregel ook buiten van toepassing is zijn er geen mogelijkheden om (buiten)activiteiten te organiseren.

In januari komen de organisaties weer bij elkaar om te kijken welke maatregelingen op dat moment gelden en hoe de situatie rond COVID-19 is in Zwolle en de veiligheidsregio IJsselland. Tot die tijd zullen ze de ontwikkelingen nauw volgen. Indien noodzakelijk zullen de organisaties eerder bij elkaar komen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button