KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Uniek Hanze Escape Event in 9 Hanzesteden tegelijk

Hanzejaar brengt speels evenement op 13 en 14 mei

Zwolle – Speciaal voor het Hanzejaar wordt op 13 en 14 mei 2023 het Hanze Escape Event in alle 9 Hanzesteden in het Oosten van Nederland gehouden. Inwoners en bezoekers van Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle kunnen alleen tijdens dit weekend deze game spelen via de eigen mobiele telefoon. Binnen 2 uur kunnen teams door middel van vragen en raadsels over de Hanzesteden proberen te ontsnappen uit de gekozen Hanzestad.

Escape games, waarbij je samen onder tijdsdruk puzzels en raadsels oplost om te kunnen ontsnappen uit een stad, zijn populair. Het Hanze Escape Event is bijzonder omdat het speciaal is ontwikkeld voor het Hanzejaar en alléén in het weekend van 13 en 14 mei is te spelen. Voor de snelste teams zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een overnachting in middeleeuwse sferen of een lunch in hanzedecor. De tickets zijn vanaf 1 mei te reserveren voor 29,95 euro per team van 2-4 spelers.

Meer informatie

Hanze centraal tijdens het Hanzejaar

Tijdens het Hanzejaar 2023 staan negen Hanzesteden in Oost-Nederland van 1 april t/m 31 december 2023 in het teken van het eeuwenoude Hanze gedachtegoed en bol van de activiteiten. Het Hanze netwerk bestaat al meer dan 800 jaar en is ontstaan toen kooplieden en handelaren uit verschillende steden met elkaar gingen samenwerken om de handel te bevorderen. Die samenwerking is ook nodig tijdens het Hanze Escape Event om met het team te kunnen ontsnappen uit de Hanzestad. De 800 jaar oude Hanzementaliteit is dus nog steeds actueel. Meer informatie over alle activiteiten tijdens het feestjaar: www.hanzejaar2023.nl

 

Bron
marketing oost

Gerelateerde artikelen

Back to top button