112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Strandseizoen Wijthmenerplas is begonnen; Reddingsbrigade Zwolle paraat

Foto's: ©Peter Denekamp

Zwolle – Het strandseizoen bij de Wijthmenerplas draait op volle toeren. En als het seizoen is begonnen dan zijn de lifeguards van de reddingsbrigade er ook. Niet iedere dag maar in het weekend. Vanaf nu tot eind augustus.

EHBO

Postcommandant Mark Duijf van de Reddingsbrigade Zwolle, heeft dit weekeinde dienst en vertelt over de werkzaamheden: “We zijn het drukste met eerste hulp. Vooral snijwondjes komen vaak voor. Ook voor hulp bij kwijtgeraakte kinderen worden we ingeschakeld.” Het echte redden van drenkelingen is wel de hoofdtaak van de reddingsbrigade maar komt bijna nooit voor.

Vrijwilligers

Zaterdag waren er in totaal 8 vrijwilligers in touw. Best veel, want meestal zijn het er 6. Niet alleen van de brigade in Zwolle. Ook Staphorst en Raalte hielpen zaterdag mee. Wel allemaal onder leiding van de Zwolse postcommandant, want de Wijthmenerplas is natuurlijk het domein van de Reddingsbrigade Zwolle.

Foto’s: © Peter Denekamp

Hulppost naast ingang

De lifeguards zijn te vinden bij de hulppost aan de Zalnéweg, direct naast de auto-ingang van de Wijthmenerplas. Daar kan iedereen naast hulp ook terecht voor gratis 06-polsbandjes waarop je naam en telefoonnummer kunt schrijven. Erg handig om zoekgeraakte kleine kinderen snel weer met de ouders te herenigen. Bij de hulppost staat ook de reddingsboot voor als er toch iets mis gaat. De brigade vraagt het publiek dan ook om de doorgaande routes voor de hulpdiensten en de trailerhelling vrij te houden zodat ze een snelle doorgang hebben bij calamiteiten.

De Reddingsbrigade heeft net genoeg mensen. Ze houden niet alleen toezicht bij de Wijthmenerplas maar bieden ook regelmatig ondersteuning bij evenementen. Van de Sinterklaasintocht en Mudrun tot festivals bij het water. Nieuwe leden zijn meer dan welkom en kunnen vanaf september bij de brigade starten met nieuwe opleidingen voor lifeguard.

Reddingsbrigade Zwolle

 Marker staat op plek hulppost

Gerelateerde artikelen

Back to top button