Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Sam Kersten tekent bij in Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle en Sam Kersten gaan langer met elkaar door. De optie van één jaar in de aflopende verbintenis van de 22-jarige verdediger is gelicht en daarnaast is het contract verder opengebroken en met twee seizoenen extra verlengd, waardoor de mandekker nu tot medio 2024 in Zwolle vastligt.

Kersten, afgelopen weekend nog verkozen tot ‘Jumbo Van Andel, Epe Man of the Match’ werd vorig jaar zomer van FC Den Bosch overgenomen. In zijn eerste jaar in Zwolle was de uit Ravenstein afkomstige speler nog geen vaste waarde, maar toch kwam hij tot zestien optredens in het onafgemaakte seizoen. In het huidige seizoen is Kersten echter niet meer weg te denken in het centrum van de verdediging en kwam hij in alle duels in actie.

Sam Kersten: ,,Ik heb het in Zwolle goed naar mijn zin en ben dan ook blij dat de club tevreden is over mijn ontwikkeling. Toen ik hier kwam moest ik behoorlijk wennen aan het niveauverschil en de manier van voetballen. Het afgelopen seizoen heb ik echter veel geleerd van de ervaren jongens. Dit seizoen heb ik me definitief in de basis geknokt en ben vastberaden daar te blijven staan. Dat PEC Zwolle mij nu beloont met een nieuw contract is een mooi teken aan de wand. Ik kijk er naar uit om mij ook de komende seizoenen te blijven ontwikkelen in het hart van de defensie.”

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle, is te spreken over de ontwikkeling van Kersten: ,,Toen we Sam vorig jaar naar Zwolle haalden, hadden we een heel duidelijk plan. Op termijn zou hij een vaste basisspeler moeten worden in de laatste linie. Dit seizoen bewijst hij iedere wedstrijd weer dat hij een basisplaats verdient en ook op de trainingen werkt Sam knetterhard. Hij beschikt daarnaast over voldoende potentie om nog veel beter te worden. Met zijn lengte en postuur kan hij het zijn directe tegenstanders heel lastig maken. Kortom, een speler waar we in Zwolle nog veel plezier aan kunnen beleven.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button