KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Roots Rising ontvangt Hedon Beurs en brengt nieuwe single uit

Zwolle – Vanaf deze week ontvangt de hiphop/reggaeformatie Roots Rising een Hedon Beurs. De band met leden uit heel Oost-Nederland geeft dit extra glans met de release van hun nieuwe single ‘Wake up Now’. De primeur van deze video werd gegund aan Reggaeville, met 1,3 miljoen abonnees het grootste YouTube kanaal ter wereld op het gebied van reggaemuziek. Met het toekennen van een Hedon Beurs is Roots Rising niet alleen in staat om nieuwe muziek uit te brengen maar krijg de band ook ondersteuning om creatief en zakelijk te blijven groeien.

In ‘Wake up Now’ vraagt Roots Rising aandacht voor de gesteldheid van de wereld en het klimaat. “Door de Covid crisis is het makkelijk om te vergeten dat we de wereld in hoog tempo opmaken, laten we deze crisis gebruiken om ons leven duurzamer in te richten” aldus MC Fabian Schrijver. Het nummer ‘Wake up Now’ is drietalig met een bijdrage van de beroemde Zuid Afrikaanse ‘queen of hiphop’ YOMA. Fabian Schrijver: “Het nummer is ontstaan tijdens de eerste lockdown, onze toetsenist Mathijs zat met zijn project BrotherTill in Zuid Afrika en kon ineens het land een paar weken niet meer uit. We schreven het nummer via zoom en besloten de hele productie in eigen beheer te doen vanwege gebrek aan inkomen van shows.”

Over Roots Rising:

Roots Rising wordt beschouwd als een van de meest explosieve live reggae/hiphop sensaties uit Oost-Nederland. Sinds 2014 speelt de band door heel Nederland en Europa met een unieke mix van reggae, hip hop & Latin music. Bombastische blazers, 3 stemmige vocalen en vlijmscherpe raps op een stuwende ritmische backbone. Naast festivals als De Zwarte Cross, Madness, Oerol, Manana Manana, Surfana, Bevrijdingsfestival Overijssel en vele andere festivals ging de band al twee keer op tour in Hongarije, Zwitserland en speelde op Boomtown in Engeland.

Over de Hedon Beurs

Ruim vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject begeleid door verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis. Met de Hedon Beurs wil Hedon Productiehuis bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button