BouwHanzelandNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Programma Busbrug Festival op 9 februari is bekend

Zwolle – Een eenmalig, uniek en gratis festival op het terrein van de busbrug en het nieuwe busstation, dat is het Busbrug Festival op zaterdag 9 februari 2019. Van 10:00 tot 20:00 uur staat deze plek in het teken van sport, theater, verhalenvertellers, muziek, lekker eten en natuurlijk nieuwe en oude bussen. Bezoekers kunnen deze dag van alles zien, doen en beleven. Een unieke kans voor iedereen uit Zwolle en omgeving om één keer vrij over de busbrug en het nieuwe busstation te lopen. Een dikke week later nemen de stad- en streekbussen de busbrug en het busstation in gebruik. Vanaf het nieuwe busstation vertrekken dan zo’n 1.800 busritten per dag.
tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Vrijdag is het programma van het unieke festival door onder andere wethouder Ed Anker bekend gemaakt: “Onze busbrug is klaar, het busstation van Zwolle gaat eindelijk naar de andere kant van het station. Veel Zwollenaren hebben meegeleefd en het afgelopen jaar gezien dat er volop gebouwd werd. Wat een prestatie van de bouwers en wat kunnen we als Zwolle trots zijn op het resultaat. Het wordt nu echt van ons allemaal. En dat vieren we met het Busbrug Festival op 9 februari a.s. Kom allemaal kijken, loop voor één keer over de busbrug en geniet van alle activiteiten voor jong en oud. Vanaf 17 februari rijden de bussen vanaf de zuidkant van het station en begint de bouw van de ondergrondse fietsenstalling aan de noordkant voor maar liefst 5.475 fietsen. Want we bouwen verder aan het Zwolle van de toekomst.”
tekst gaat verder onder de foto

Busbrugloop

Speciaal voor sportliefhebbers is er ’s ochtends een recreatief hardloopevent: de Busbrugloop. De route voor kinderen tot en met 12 jaar is circa 2 kilometer lang, zij starten om 10.00 uur. Iedereen die ouder is dan 12 jaar kan om 10.30 uur starten om één of twee rondjes van circa 3 km te lopen over onder meer de busbrug en het nieuwe busstation. Aanmelden is noodzakelijk en deelname is gratis.

De Busbrugloop is een recreatief hardloopevent zonder tijdregistratie. Iedereen die de loop volbrengt is een winnaar. Er is plek voor 902 deelnemers, een knipoog naar de datum van de loop: 9/02.

Theater, verhalen en mini museum

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op het nieuwe busstation en op de busbrug en zijn er volop activiteiten op deze plek. De busbrug en het nieuwe busstation zijn dan onder andere het decor van verschillende nieuwe en oude bussen. Hierin kunnen bezoekers genieten van verhalen, muziek en theater. Maar voor jong en oud is er van 13.00 tot 17.00 uur nog veel meer te zien, doen en beleven.

Zo kan er samen met de drie Zwolse kunstenaars die de kunstuiting op de buskap ontwierpen, een echte stadsbus beschilderd worden. Ook is er voor jonge en oude techniekliefhebbers een rondleiding onder de busbrug door medewerkers van BAM, de bouwer van de busbrug. In het projectkantoor van ProRail, dat vanaf het festivalterrein te bereiken is, kunnen de festivalbezoekers foto’s en videobeelden van de bouw van de busbrug zien.
tekst gaat verder onder de foto

‘Busse van Schutte’

Uniek is ook het mini museum over de ‘Schutte bussen’ dat alleen deze middag te bezichtigen is op het nieuwe busstation. Schutte is de grondlegger van het busvervoer in Zwolle. In dit mini museum is het mogelijk om terug in de tijd te gaan door een selectie van foto’s van de bussen van toen te bekijken.

De Grote Karaoke Show met bekende Zwolse artiesten

Om 17.00 uur trappen de Koorbazen het muzikale avondprogramma af. Om 18.00 uur start een optreden van De Grote Karaoke Show, een bekende Zwolse live band, met speciaal voor deze gelegenheid gastoptredens van bekende Zwolse artiesten: Rico, Aïrto, Harm Wolters en Vincent van The Cool Quest.

Na deze Zwolse helden is het de beurt aan het publiek om op het podium hun favoriete lied ten gehore te brengen, ondersteund door live muziek van De Grote Karaoke Show. Het avondprogramma is om 20.00 uur afgelopen.
tekst gaat verder onder de foto

NS station zet OV-poortje open

Het festivalterrein is bereikbaar via de reizigerstunnel onder het Zwolse treinstation. Om het Busbrug Festival te bezoeken via de reizigerstunnel is geen OV-pas nodig. Speciaal voor festivalbezoekers doet NS aan beide kanten van de tunnel van 09.30 tot 21.00 uur persoonlijk het OV-poortje open.

Busbrug Festival

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close