Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle doet goede zaken

Het moest van ver komen, maar PEC Zwolle heeft de achtste competitiewedstrijd op rij in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. In eigen huis lijkt voormalig Zwollenaar Rick Dekker PEC Zwolle pijn te doen, maar dankzij opnieuw Tolis Vellios wint PEC Zwolle uiteindelijk ruim en ook zeker verdiend van TOP Oss: 4-1.

Van Hintum aanvoerder

PEC Zwolle moest het voor het eerst dit seizoen doen zonder aanvoerder Bram van Polen, die wegens een blessure ontbrak. Sam Kersten was zijn vervanger. De aanvoerdersband ging om de bovenarm van Bart van Hintum. Ook was er weer eens een basisplaats voor Luis Görlich. De bezoekers uit Oss wilden hun huid duur verkopen, door het heel compact te houden en op de omschakeling te gokken. Toch kreeg de thuisploeg weer de nodige kansen. Het duurde tot vlak voor het half uur eer de score werd geopend. Het was Younes Taha die, na een lange Zwolse aanval, de bal binnenkopte uit een voorzet van Davy van den Berg: 1-0. Eerder waren onder andere Kersten en Lennart Thy dicht bij een doelpunt, maar vaak stond keeper Thijs Jansen een treffer in de weg. Ook vlak voor rust, toen Taha een opgelegde schietkans kreeg. Oss was af en toe gevaarlijk. Bij een 0-0 stand moest Jasper Schendelaar nog een keer handelend optreden, op een inzet van Rick Stuy van den Herik.

Rick Dekker

In de tweede helft drong Oss wat meer aan, maar had PEC een enorme kans op de 2-0. Rond het uur spelen was het Davy van den Berg die had moeten scoren. Hij kreeg de bal van Taha, die zomaar kon opstomen na een mislukte uittrap van Oss-keeper Jansen. Die herstelde echter zijn fout met een katachtige reflex. Toch was het TOP Oss dat langszij wist te komen. Uitgerekend voormalig Zwollenaar Rick Dekker kon zomaar binnentikken, waardoor er een streep kon door een derde clean sheet op rij voor Schendelaar .

Oooooh Vellios

Maar als de nood het hoogst is, kan trainer Dick Schreuder uiteraard de joker inzetten: Tolis Vellios. Het publiek schreeuwde al om hem toen hij ging warmlopen en de aanvaller beschaamde het vertrouwen van de Zwolse aanhang niet, toen hij na de 1-1 van Dekker mocht invallen. Opnieuw stond Vellios nog geen twee minuten in het veld, voordat de Griek zijn doelpuntje meepikte. Eerder was hij met doelpunten en assists al belangrijk in de thuisduels met Almere City FC (3-2) en VVV-Venlo (2-0). Thy gaf een afgemeten bal op Samir Lagsir, die ruziede met de bal. Toch kreeg hij hem bij Vellios die binnenprikte. Het publiek ging uit z’n plaat door deze treffer, waardoor het geloof in een goede afloop weer maximaal was. Tien minuten voor tijd was het Thy die de marge vergrootte tot 3-1. Daarbij aangetekend dat Sven Zitman een fraaie individuele actie had, voordat hij de Duitser uitstekend bediende. Daarmee was de Zwolse aanvalshonger nog niet gestild, invaller Dean Huiberts scoorde ook nog na voorbereidend werk van Vellios en Thy.

Maandag wacht PEC Zwolle de verre reis naar Kerkrade. Om 20:00 uur begint het inhaalduel bij Roda JC Kerkrade.

PEC Zwolle – TOP Oss: 4-1 (1-0)

Toeschouwers: 12.352

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Van Hintum, Thy en Huiberts (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (64. Chirino), Kersten (83. R. van den Berg), Beelen, Van Hintum, Lagsir, Van den Belt, Thomas (64. Huiberts), D. van den Berg (64. Zitman), Taha (74. Vellios), Thy

Opstelling TOP Oss: Jansen, Pata (83. Ladan), Van Eijma, Stuy van den Herik, Van der Sluijs, Piqué, Van Hoeven, Gunduz, Dekker (83. Clein), Margaret (78. Allemeersch), Leidsman (83. Lake)

Scoreverloop: 

28. Taha 1-0

67. Dekker 1-1

74. Vellios 2-1

80. Thy 3-1

85. Huiberts 4-1

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button