BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Miljoenen voor renovatie flats Holtenbroek

Zwolle – Holtenbroek gaat op de schop. De gemeente Zwolle wil de wijk vernieuwen. Op veel verschillende plekken word er verbouwd. Naast renovatie van de oude woningen moet ook het veiligheidsgevoel voor de bewoners verbeteren. De wijk moet groener, veiliger en duurzamer.

Palestrinalaan

Openbare ruimte Palestrinalaan

De ruimte tussen de iconische woongebouwen aan de noordkant van de wijk worden opnieuw ingericht om beter te voldoen aan de wensen van de bewoners; meer recreatiemogelijkheden en het verbeteren van de sociale veiligheid. De gemeente gaat hier 75.000 euro voor uit trekken.

 

Flats Palestrinalaan

De twee woongebouwen aan de Palestrinalaan met elk 140 woningen worden gerenoveerd. Hierbij wordt niet alleen technisch gekeken maar ook sociaal. De onderste twee bouwlagen geven een sociaal onveilig gevoel. In het project wordt daar een andere invulling aangegeven. Het gaat maar liefst 20 miljoen euro kosten.

Palestrinalaan

 

Renovatie 6 appartementengebouwen

De 6 woongebouwen aan de Lassuslaan, Buxtehudestraat en Frobergerstraat worden gerenoveerd. Naast het vernieuwen van de binneninrichting worden de woningen energiezuiniger gemaakt. De entree wordt vergroot en beter verlicht waardoor het gevoel van sociale veiligheid toeneemt. Het gaat de gemeente ruim 8 miljoen euro kosten.

Buxtehudestraat

Schubertstraat

Op de locatie van een voormalige kleuterschool, die nu dienstdoet als moskee, worden 27 appartementen gerealiseerd. Deze appartementen maken deel uit van de versnellingsactie een overeenkomst tussen de gemeente Zwolle en de Zwolse corporaties om versneld sociale huurwoningen aan de stad toe te voegen. Dit appartementencomplex gaat 5 miljoen euro kosten.

Zwartewaterallee

Langs de Zwartewaterallee staan een aantal kantoorpanden en ligt braakliggend terrein. Een aantal ontwikkelaars willen graag woningbouw realiseren op deze locaties.

Bachlaan

Bachlaan

Op de locatie hoek Bachlaan en Buxtehudestraat hebben zowel Frion als SWZ een woongebouw. In beide worden cliënten van Frion gehuisvest. Er wordt onderzoek gedaan naar de gebruikskwaliteit van de panden. Afhankelijk daarvan wordt het vervolg bepaald.

Gombertstraat

Gombertstraat

De 72 portieketagewoningen worden gerenoveerd; energiezuiniger, binneninrichting vernieuwd en aangesloten op een vernieuwd collectief verwarmingssysteem.

Grote veranderingen voor grote delen van Holtenbroek. Het is de bedoeling dat de eerste renovatieprojecten nog voor het eind van dit jaar gaan beginnen.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button