Nieuws uit Zwolle

Leerlingen Gymnasium Celeanum genomineerd voor Day for Change Verkiezing 2021

Zwolle –  Leerlingen van het Gymnasium Celeanum zijn met hun bedrijfje Picknets genomineerd voor de Day for Change Verkiezing 2021. Anne, Iris, Nils en Yvonne van Gymnasium Celeanum hebben het bedrijf Picknets opgestart.

Picknets maakt van oude kleding/textiel duurzame picknick kleden. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken. De onderneming met de meeste publiekstemmen wordt de winnaar. Het gymnasium Celeanum in Zwolle doet al ruim 8 jaar succesvol mee met Day for Change. Dit schooljaar is de deelname mede door Sira Consulting BV financieel mogelijk gemaakt.

Gastlessen

Ter voorbereiding op het starten van hun eigen onderneming ontvingen de leerlingen gastlessen over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap. Vervolgens mochten de leerlingen hun bedrijfsideeën presenteren aan een jury.  ”Day for Change is een heel mooi project waar leerlingen hun creativiteit, ondernemerschap en vaardigheden kunnen benutten en ontwikkelen. Samen met leeftijdsgenoten zijn leerlingen tot veel in staat. Het project maakt veel leerlingen hier bewust van en is daarom een heel waardevol onderdeel van ons onderwijs!” aldus Erik Bos, docent Aardrijkskunde Gymnasium Celeanum

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de titel: ‘Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen. Stemmen kan via de website van Day for Change. Tot en met zondagavond 4 juli 00.00 uur kan er gestemd worden. Op maandag 5 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button