Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kersverse pluk-fruittuin breidt uit met hulp van kinderen

Zwolle – De Aa-landen kreeg donderdagmiddag een biodiversiteitboost. Een groep kinderen van basisschool De Schatkamer heeft inheemse bloemen gezaaid onder honderden nieuw aangeplante bomen en struiken. Dit gebeurde bij pluktuin Fruit van Nien. Volgens fruitteler Jeannine Lamain is het belangrijk om kinderen bij het zaaien te betrekken: “Ik wil dat kinderen van jongs af aan leren waar voedsel vandaan komt, veel kinderen hebben geen idee hoe hun voedsel wordt gemaakt.”

Project Meer Bomen Nu leverde de bomen en de struiken. Triodos Foundation sponsort voor zes hectare aan inheems zaaizaad. Dit zorgt bij onder andere Fruit van Nien voor meer bewustwording bij kinderen, meer biodiversiteit door meer bloemen te zaaien en klimaatwinst door meer bomen te planten.

Meer Bomen Nu

De campagne Meer Bomen Nu heeft het afgelopen half jaar een miljoen bomen en struiken gratis weggegeven. Dit is een initiatief van MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Met vrijwilligers en onder leiding van boswachters wordt het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en stadsparken verzameld. Deze krijgen ergens anders een tweede kans.

© RTV Focus Zwolle

Fruit van Nien

Fruit van Nien is een van de vele plekken waar de zaailingen een nieuwe plek vinden. Het is een jonge fruittuin waar consumenten biologische producten kunnen oogsten en kopen. De pluktuin ligt aan de rand van de Aa-landen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button