HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Hardlopers Hart voor Zwolle trainen met Erben Wennemars voor Zwolse halve marathon

ZWOLLE – Ruim 30 hardlopers namen op de tribune van VV Berkum plaats en luisterden ademloos naar de sportlessen van Erben Wennemars. Ze zijn deelnemer aan het hardloopproject van Hart voor Zwolle en bereiden zich voor op het lopen van de 4mijl of halve marathon op 10 juni.

“Mijn dieptepunt was ook gelijk mijn hoogtepunt. Als het me enorm tegen zat bedacht ik me waarom ik het ook al weer wilde. Dat gaf me kracht om door te gaan. En dat kun je nooit alleen. Deel je kwetsbaarheid met anderen. Dan pas ben je een echte winnaar!” vertelde Erben Wennemars over zijn val in Nagano tijdens Olympische spelen. “Veel sporters focussen alleen op het doel maar vergeten de bedoeling. Waarom doe je mee aan dit project? Alleen om de eindstreep te halen of is er meer?” Eén van de deelnemers haakte hier enthousiast op in; “Voor mij is dit project een manier om uit eenzaamheid te komen en mijn netwerk te vergroten met positieve mensen, dat is eigenlijk nog belangrijker dan de eindstreep te halen.”

Foto’s gemaakt door Anne de Vos
Foto’s gemaakt door Anne de Vos

Na deze inspirerende woorden was het natuurlijk tijd voor een pittige training onder leiding van Babet Boswinkel van Afgemat. De groep deed verschillende oefeningen, zowel om sneller te worden als om blessures te voorkomen.

Coördinator van Hart voor Zwolle Ard ten Brinke is onder de indruk van wat het project oplevert: ‘In de loop van dit project zie je mensen opbloeien. De positieve sociale contacten, het verleggen van grenzen en de enthousiaste sfeer doen mensen echt goed. Sommige deelnemers komen echt uit hele kwetsbare situaties en dit project is voor hen echt een opsteker op de weg naar boven.’

Foto’s gemaakt door Anne de Vos
Foto’s gemaakt door Anne de Vos

Als dank voor zijn belangeloze inzet ontvangt Erben een Hart voor Zwolle loopshirt. Hij sluit af met een dik compliment voor de deelnemers: ‘Ik ben onder de indruk van jullie passie en toewijding. De sfeer is erg positief, het gaat jullie zeker lukken tijdens de mooiste halve marathon van Nederland!’

Foto’s gemaakt door Anne de Vos
Foto’s gemaakt door Anne de Vos

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button