Nieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Gezondheidsdag voor ouderen in Zwolle

Zwolle – Sportieve beweegactiviteiten, een gezondheidscheck & adviesgesprek met de fysio en SportService Zwolle én gezellig samen zijn. Dit zijn de ingrediënten van de Gezondheidsdag op donderdag 24 september voor de Zwolse ouderen (55+) tijdens de Nationale Sportweek. De Gezondheidsdag vindt plaats bij TC’91 in Stadshagen aan de Oude Wetering van 10.00 – 12.30 uur.

Sport en bewegen houdt je fit, ook als je wat ouder bent. SportService Zwolle, Wijz Welzijn en Fysiotherapie
Zonnehuisgroep slaan handen ineen voor de vitale ouderen in Zwolle. “Iedereen moet kunnen sporten of bewegen. Jong én oud. We maken het voor iedereen mogelijk om te bewegen op een manier dat bij hem past. Tijdens de Gezondheidsdag staan we stil bij de fysieke- en mentale gezondheid van de Zwolse ouderen. Belemmeringen nemen we weg. Het sportieve aanbod is daarom op maat gemaakt. Het is haalbaar én leuk!”, vertelt Sanne Weijschede, SportService Zwolle.

Gezondheidscheck en adviesgesprek

Aanwezigen kunnen tijdens de Gezondheidsdag een gezondheidscheck laten uitvoeren. De ouderen krijgen daaropvolgend een adviesgesprek waarin de resultaten worden besproken en er wordt een plan opgesteld voor de deelnemer om vitaal te blijven of te worden. “Dit doen we in samenwerking met de fysiotherapie vanuit de Zonnehuisgroep. Samen met hen bepalen we welke stappen er ondernomen moeten of kunnen worden”, aldus Weijschede.

Samen zijn

Sport en bewegen draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid, het helpt ook om de sociale contacten te onderhouden. “Bij ouderen is eenzaamheid vaak een veel besproken onderwerp. Door sport- en beweegactiviteiten te organiseren hopen we dat ouderen het contact vinden met de medesporters. We zorgen dat daar in ieder geval genoeg ruimte voor is door tussen de beweegmoment door een pauze te houden waarbij we koffie met elkaar drinken en een gezonde snack nuttigen.

Nationale Sportweek

Binnen de jaarlijkse Nationale Sport wordt er ieder jaar aandacht besteed aan de ouderen. Zo ook dit jaar. Daar is een speciale dag voor op 21 september. In Zwolle kiezen we voor donderdag 24 september omdat er op de donderdag vaak al een regulier beweegmoment is voor ouderen. “Door de Gezondheidsdag ook op donderdag te organiseren komen we de ouderen tegemoet zodat zij niet hoeven te schuiven in de agenda”, aldus Weijschede.

Aanmelden

Ouderen vanaf 55 jaar kunnen zich aanmelden vóór 21 september door telefonisch contact op te nemen met SportService Zwolle: 038 – 423 66 86 of een e-mail bericht te sturen naar: info@sportservicezwolle.nl Er zijn géén kosten gebonden aan deze dag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button