Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Craft Ster van Zwolle

16 oktober

De traditionele openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen wordt op zaterdag 16 oktober de sluitingskoers van het nationale wegseizoen 2021. Eén en ander is nog wel voorlopig. De KNWU heeft de datum goedgekeurd.

De naar UCI 1.2 gepromoveerde Craft Ster van Zwolle is medio oktober de koers van de vallende bladeren maar ook de finalewedstrijd van de Holland Cup, een competitie met internationale topteams. ”We begroeten die dag graag de grootste wielertalenten in de Overijsselse hoofdstad Zwolle,” zegt Jan van Ommen van de organiserende Stichting Sport Evenementen.

De Craft Ster van Zwolle stond aanvankelijk op zaterdag 6 maart als openingswedstrijd op de wedstrijdkalender. Vanwege corona heeft de organisatie in januari besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het najaar.

De organisatie zegt het wel leuk te vinden dat ze in 2021 het Nederlandse wegseizoen afsluiten en in 2022 traditiegetrouw weer de openingswedstrijd in en rond Zwolle hebben. Vorig jaar, kort voordat corona de wereld plat legde, won David Dekker de 60ste editie van de Craft Ster van Zwolle. Olav Kooij finishte toen als tweede op de Zwolse Ceintuurbaan. Beide renners debuteren dit seizoen als profs bij het World Tourteam van Jumbo-Visma.

Gegevens

Datum:
16 oktober
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
https://stervanzwolle.nl/?p=9173

Organisator

Craft Ster
Telefoon:
+316 5349 6103
E-mail:
info@stervanzwolle.nl
Bekijk de site van Organisator
Back to top button