Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

De schop in de grond voor uitbreiding Fluweeltuin Aa-Landen

Zwolle – Er kwamen steeds meer enthousiaste buurtgenoten op de Fluweeltuin af om samen te tuinieren.  Daarom heeft deze buurttuin,  die ligt tussen de Fluessen en de Welle, in de wijk Aa-Landen  er een extra stuk grond bijgekregen van de gemeente Zwolle. Inmiddels is de buurt druk met de inrichting van de tuin.

Het nieuwe stuk grond is van de gemeente Zwolle geadopteerd. Dat betekent dat ze met de gemeente Zwolle een overeenkomst hebben getekend met afspraken en regels over het gebruik en onderhoud.

Nadat de ROVA begin december de struiken van het stukje land had verwijderd konden de ‘Fluweeltuinders’ aan de slag met het plaatsen van het hekwerk. Inmiddels is de grond ook voorzien van compost en kunnen de bloembollen erin en kan een start worden gemaakt met de tuinindeling. Deze wordt door de tuinders gezamenlijk bepaald.

MijnWijk

Wie ook een goed idee voor de buurt heeft en daarvoor ook zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan zijn of haar idee op het platform MijnWijk voor bewonersinitiatieven plaatsen. Op die manier krijgt men contact met de wijkbeheerder en kan men medestanders in de buurt zoeken.

MijnWijk

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button