Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaWestenholte

Het verleden ontmoet het heden in het Stinspark

Zwolle – Het Stinspark gaat veranderen, op vrijdag 10 september werden de plannen onthuld. Linda Bosselaar, secretaris van Stichting Stinspark van Voorst tot Verder, over het laatste ontwerp: “Het park verdient meer dan hoe het er nu uitziet. Het heeft een ontzettend rijke geschiedenis, daar zie je nu niks van terug.”

Ooit stond het kasteel in de wijk Westenholte. Kasteel Voorst werd in 1362 afgebroken. Tegenwoordig staat er op die plek een houten speelkasteel in het Stinspark. Het kasteel werd ook wel ‘stins’ genoemd, een ander woord voor kasteel. “Helaas laat het huidige park niks van deze historie zien. De historie wordt wel weer meer zichtbaar, het moet ook vooral een park voor de hele wijk worden. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten, er gaan leuke evenementen plaatsvinden en er kan gesport worden”, aldus Linda. In het park komt een hoofdburcht, waarvan kunstenaar Paul de Kort een ontwerp heeft gemaakt. Kinderen kunnen daar straks spelen en zich even ridder of prinses voelen. Linda: “Dat is een samenwerking waar we trots op zijn, maar natuurlijk ook op alle andere samenwerkingen zoals met de gemeente.”

© RTV Focus Zwolle

Perfect moment

Linda hoopt dat er in de loop van volgend jaar een begin kan worden gemaakt met de veranderingen. “We hopen toch wel dat volgend jaar, als het 660 jaar geleden is dat het kasteel is verwoest, er een schitterend park is voor de wijk.”

© RTV Focus Zwolle

Activiteiten

Naast de onthulling van de nieuwe plannen door wethouder Monique Schuttenbeld waren er allerlei activiteiten; de museumbus van ANNO was aanwezig met archeologische vondsten uit het park, je kon boogschieten en een vlucht maken door het park in een zogenaamd vliegtuig.

© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button