112 nieuwsNieuws uit ZwolleStadshagenUit uw buurtVoorpagina

Bewoonster zorgcentrum het Zonnehuis overleden na brand

Zwolle – Een bewoonster van zorgcentrum het Zonnehuis is zondagochtend in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. De vrouw liep zaterdag in het zorgcentrum ernstige brandwonden op.

Op het balkon van de afdeling Stedenbuurt in het Zonnehuis brak brand uit waarbij de rokende bewoonster ernstig gewond raakte. Meteen na het uitbreken van de brand hebben de BHV en alle betrokken medewerkers snel en adequaat gehandeld volgens een woordvoerder van het zorgcentrum.

Kort voor drie uur werd de brandweer opgeroepen. Voorts waren er al snel waren twee ambulances en het mobiel medisch team van het UMCG ter plaatse. De gewonde bewoonster is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar zij vanochtend overleden is.

Het incident heeft grote indruk gemaakt op alle betrokken medewerkers en bewoners. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor ondersteuning van alle betrokkenen en extra personeel ingezet voor de komende dagen zodat er ruimte is voor gesprekken hierover.

Forensisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de brand. Op afdeling Stedenbuurt wonen bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen en/of een psychiatrische achtergrond zorg nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button