112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Beelden vrijgegeven van overval Sushi-zaak Zwolle

Zwolle – De politie heeft beelden vrijgegeven van de overval op de Sushi zaak begin januari in Zwolle. Op de beelden is te zien dat de overvaller als een dolle tekeer gaat in de horecazaak in de Aa-landen in Zwolle. Via het opsporingsprogramma Plaats Delict roept de politie mensen op om informatie te delen. Onlangs sloot de burgemeester van Zwolle de door de overval getroffen zaak op grond van artikel 2.78 van de Algemene plaatselijke verordening.

Over de overval

In Zwolle werd vrijdag 6 januari een sushi zaak aan De Dobbe overvallen. Rond 21:15 uur kwam een gewapende man de sushi zaak binnen. De man richtte zijn wapen op de aanwezige medewerkers en eiste geld. Na de overval ging hij er rennend vandoor. Wie heeft er meer informatie?

Omschrijving

De jongeman kwam de sushi zaak binnen en bedreigde de aanwezige medewerkers. De zaak is dan eigenlijk al gesloten en er stond niemand meer bij de kassa. De overvaller sloeg met een vuurwapen op de balie en schreeuwde dat hij geld wilde. Omdat iedereen op afstand bleef liep de overvaller zelf naar de kassa. Ondertussen laadde hij het vuurwapen door. Een man die dichtbij stond was de klos, hij werd met de achterkant van het wapen op z’n hoofd geslagen. Daarna richtte de overvaller het wapen op andere mensen in de zaak en schreeuwde weer om geld, maar al gauw ontdekte hij dat niemand de kassa open maakte. De overvaller ging er zonder buit rennend vandoor en verdween in een steegje tussen de apotheek en de Zeeman. Daarna houdt het spoor op.

Getuigen

We doen uitgebreid onderzoek naar de zaak en zijn op zoek naar twee getuigen. Het gaat om twee mannen die tijdens de overval buiten stonden voor de sushi zaak. Het gaat om een man in een bordeauxrode jas die bij het fietsenrek stond en een man die op een scooter zat.

Vragen

  • Wie weet wie de overvaller is?
  • Was jij getuige en herken je jezelf op de beelden? Meld je dan bij ons.
  • Wie heeft informatie over de vluchtroute?
  • Wie heeft er camerabeelden uit de omgeving?
  • Heb je iemand horen praten over deze overval?

Weet jij meer? Tip ons dan via 0800 6070. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (MMA) op 0800 7000.

Gerelateerde artikelen

Back to top button