Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Basisschoolkinderen krijgen meer muziekonderwijs

Zwolle – Woensdagmiddag heeft burgemeester Peter Snijders het Muziekakkoord van organisatie Méér Muziek in de Klas ondertekend. De organisatie pleit om meer muziekonderwijs te geven aan basisschoolkinderen.

“In het stadshuis in Zwolle is mij het muzikaal akkoord Méér Muziek in de Klas overhandigd door Esmee. Zij heeft dat akkoord getekend op 10 mei bij Radio Kootwijk in aanwezigheid van Hare Majesteit de koningin. Het akkoord wil eigenlijk zeggen dat er meer muziek in de klas in Zwolle komt,” vertelt de burgemeester.

© Matthijs van Os

Ontwikkeling

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Muziek draagt veel bij aan de ontwikkeling van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit vaker aangetoond. De sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein wordt hierdoor bevorderd.

Peter Snijders: “Muziek in de klas is belangrijk, omdat het veel met kinderen doet. Het is mooi om kinderen in aanraking te laten komen met muziek. Instrumenten laten bespelen is heel goed voor hun ontwikkeling. Het is goed om je emoties een plek te geven. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button