Aa-LandenNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZorg & Welzijn

Aa-landen heeft eigen jeu-de-boulesbaan bij De Eemhoeve

Zwolle –  Woensdagochtend is de jeu-de-boulesbaan bij Wijkboerderij De Eemhoeve officieel geopend. Wethouder Klaas Sloots opende de baan door het werpen van de eerste bal. De wethouder bleek uiteindelijk de winnaar van het eerste spelletje.

tekst gaat verder onder de foto

Wethouder Sloots werpt de eerste bal onder toeziend oog van Henk de Jong © Peter Denekamp

Tegen eenzaamheid

Buurtbewoner Henk de Jong kwam op het idee om een jeu-de-boulesbaan te maken bij de wijkboerderij. “Tijdens burendag las ik over eenzaamheid en mensen die elkaar niet kennen. Ik dacht dat is hier in de buurt ook zo. Laat ik bij het fietspad eens een jeu de boules-ochtend organiseren,” vertelt De Jong.

Het begon met één zaterdagochtend in de maand. Al snel werd het duidelijk dat het animo hoog was om met de stalen ballen te gooien op de Aa-landen. Daarom werd besloten iedere week samen te komen. Na een tijdje ontstond het plan om een echte jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Monique Wiegers, wijkbeheerder in Stadsdeel Noord, schoot te hulp om het plan daadwerkelijk te realiseren.

Succes

Op zaterdagochtenden is de baan gereserveerd. Op alle andere tijdstippen mag er door iedereen worden gespeeld. Bij de baan staat een e-mailadres genoteerd waarop mensen kunnen doorgeven wanneer ze van de baan gebruik willen maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button