Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

190 techfanaten naar Zwolse bioscoop voor Keynote Google

Zwolle – Speciaal voor techfanaten werd dinsdag een volledige bioscoopzaal in de Zwolse bioscoop Pathé afgehuurd. Op het bioscoopscherm werd voor de verandering geen film, maar de belangrijkste Google-keynote van het jaar uitgezonden. Live vanuit Mountain View, Californië. Wegens het succes van de eerste editie van vorig jaar, pakte organisator Move4Mobile dit jaar nóg groter uit.

Zo’n 190 mensen keken naar het bioscoopscherm hoe Google-CEO Sundar Pichai uit de doeken deed wat de plannen van Google zijn voor het komende jaar. Techfans en softwareontwikkelaars kregen tijdens de twee uur durende presentatie updates over Android, Google Assistant, Chrome en nieuwe hardware.

190 kijkers

Het is het tweede keer dat het Zwolse techbedrijf Move4Mobile de Zwolse editie van Google I/O Extended organiseerde. Over heel de wereld kijken mensen bij dit soort ‘extended’-evenementen samen live mee naar deze keynote, dat het hoogtepunt vormt van de driedaagse Google I/O conferentie. Doorgaans zijn dergelijke Extended- evenementen vooral in de randstad. Met 190 kijkers behoorde deze editie tot een van de grotere vertoningen ter wereld, wat deze Zwolse editie extra bijzonder maakte.

Geen grauwe congreszaal, maar een gezellige bioscoop. Voorafgaand werd er genoten van een Amerikaanse avondmaaltijd en anders dan vorig jaar, heeft Move4Mobile dit jaar techdeskundige en journalist Eva de Valk uitgenodigd. Drie kwartier voor de live-uitzending begon, vertelde zij over wat Nederland kan leren van Silicon Valley.

Gerelateerde artikelen

Back to top button