Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse theaters produceert muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil met Zwolse makers

In najaar ’22 te zien in heel Nederland

Zwolle – Vanaf november 2022 is de meedogenloze muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil te zien in 21 theaters in het hele land. Zwolse theaters maakt samen met de Zwolse band Stones Sessions en regisseur Boudewijn Koops deze voorstelling.

Zwolse theaters koppelt met Sympathy for the Devil de Zwolse band Stones Sessions en regisseur Boudewijn Koops aan een doorgewinterde scriptschrijver, Sophie Kassies. Samen maken zij een muziektheatervoorstelling van niveau die een groot nieuw publiek naar het theater gaat trekken via de alom bekend een immer populaire muziek van The Rolling Stones. In het jaar dat The Rolling Stones zestig jaar bestaan!

Aanleiding voor de band Stones Sessions

Na 2 jaar intensief getourd te hebben met 150 shows kreeg Stones Sessions behoefte om meer de diepte in te duiken. Zij stuitten bij toeval op de levensverhalen van Marianne Faithfull en Anita Pallenberg. Twee vrouwen die met The Rolling Stones verweven waren, maar vrij onbekend zijn gebleven. De band vroeg Boudewijn Koops hen te regisseren. Koops klopte aan bij Zwolse theaters (Anna Bouwman, adjunct directeur) met het plan om met dit verhaal de theaters in te gaan.

Eerste productie van Zwolse theaters

“Met Sympathy for the Devil laat Zwolse theaters van zich horen en toont ze lef: ze zet Zwolle landelijk op de kaart, ze boort nieuw publiek aan, creëert werkgelegenheid en maakt zichzelf verantwoordelijk voor een bloeiend maakklimaat. Door zelf te produceren trekt Zwolse theaters kwaliteit naar zich toe en ontstaan er regionale samenwerkingen en wisselwerkingen met landelijke theaters.

Sympathy for the Devil

Sympathy for the Devil is een meedogenloze muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen. Dé stijliconen van de swining sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull (gespeeld door Pip Lieke Lucas, bekend van o.a. Outer Space en Dirty Lines (Netflix), De Luizenmoeder) en Anita Pallenberg (Eva van der Post, 14 DE MUSICAL, Onze Jongens in Miami, Soldaat van Oranje): ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Sympathy for the devil

Gerelateerde artikelen

Back to top button