EconomieMuziekNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zwolse samenwerking voor beter muziekonderwijs

Zwolle – Donderdag 29 maart vond het eindconcert van het Klasse(n)orkest van CBS ‘De Morgenster’ plaats. Zij zijn hierbij begeleid door het A-orkest van muziekvereniging Excelsior. Een samenwerking die mede mogelijk is gemaakt door de landelijke subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs.

CBS De Morgenster, Muziekvereniging Excelsior Westenholte en Stichting TacT Muziek hebben een plan opgesteld om een doorlopende leerlijn voor muziek te maken voor groep 1 t/m 8. Dit jaar is CBS De Morgenster gestart met de eerste serie van het Muziek in de Klas-project. Excelsior stelt hiervoor een volwaardige set instrumenten beschikbaar.

Subsidie

25 Zwolse scholen maken gebruik van de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs en werken samen met een muziekvereniging of muziekschool om muziekonderwijs op hun school te verbeteren. De minister heeft het subsidiebedrag voor de laatste ronde verdubbeld van vijf naar tien miljoen euro en zolang er geld beschikbaar is, is de aanvraagtermijn verlengd tot 29 juni 2018.

Muziekles: investeren in de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziek ervoor zorgt dat het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden verbeteren, het functioneren van het geheugen verbetert en het IQ verhoogt. Ook bevordert het de taalontwikkeling en draagt het bij aan de emotionele stabiliteit en empathie. Daarnaast is muziek natuurlijk vooral ook heel leuk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button