Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Symphonica Stadshagen betovert publiek in Twistvlietpark Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond vond voor de derde keer het openluchtconcert Symphonica Stadshagen plaats in het Twistvlietpark. Het publiek genoot van de optredens, zittend op het gras en de trappen van het park, met het podium schitterend aan de overkant van het water. De lichteffecten op het water zorgden voor een prachtige sfeer. Ondanks kleine buitjes, bleef het grootste deel van het publiek zitten, slechts een enkeling zocht beschutting.

Presentator Freek van der Heide bracht de sfeer erin met de woorden: “Wordt het nog erger? Nee, het wordt alleen maar beter!” Het eerste deel van de avond had een klassieke toon. Zwaar en weemoedig was het echter allerminst. Zo werd het publiek getrakteerd op de bekende klanken van de Efteling-attracties Fata Morgana en Droomvlucht, gecomponeerd door Ruud Bos.

Droomvlucht en Fata Morgana

Dirigent en componist Albert Dam van JSO de Vuurvogel had begin vorig jaar nog contact gehad met de inmiddels overleden Bos. Een componist die heel veel bekende werken heeft voortgebracht. Want wie kent niet de tune van ‘Zeg eens aaa’ of van ‘De Fabriek’. Allemaal van Bos net zoals dus de muziek van Fata Morgana en Droomvlucht die natuurlijk al jaren elektronisch worden afgespeeld in de attracties. Bos gaf dan ook zijn zegen over de arrangementen van Albert .”Ruud was heel blij dat zijn muziek weer live werd gespeeld. Dat vond hij heel gaaf, vertelde Albert me”.

Regendans

De dansers van Diff Dance Master voerden een choreografie uit op de muziek van Ruud Bos, maar vanwege de gladheid door de regen, besloten ze verderop op het beton te dansen. Via grote schermen kon het publiek de optredens goed volgen, wat een kunstzinnig schouwspel opleverde met de dansers als donkere silhouetten tegen de verlichte tenten.

Halleluja

Na de klassieke muziek volgde een musicalnummer uit Aladdin, uitgevoerd door Zwolse musicalster William Spaaij en Anne Verhart, en een prachtig stuk uit Phantom of the Opera met Rosa Ligtermoet. Het publiek werd muisstil bij het indrukwekkende ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, uitgevoerd door de drie solisten William Spaaij, Rosa Ligtermoet en Anne Verhart.

Luc Mats

De avond liet echter ook zien dat Symphonica een mix van muziek voor iedereen biedt. Luca Mats, net geslaagd voor zijn Havo bij Meander, bracht met twee eigen nummers een geluid dat de jongeren aansprak, met eeen sound die doet denken aan Ed Sheeran en Justin Bieber. Hij ontving luid applaus en een staande ovatie.

Het feest werd compleet met een meezingmedley van drie nummers van ‘Doe Maar’, waarbij Geert Leurink uit Kampen het publiek vermaakte met onder andere ‘Liefde is een vreemde ziekte’.

 

De avond eindigde met een energieke discomedley, waarbij het publiek enthousiast meezong met YMCA van The Village People. De lichtjes van de mobieltjes gingen aan tijdens de toegift, waar alle solisten, onder leiding van William Spaaij, het lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ ten gehore brachten. Het publiek deinde heen en weer en zong uit volle borst mee. Een prachtig slot van een mooie avond.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren