Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Racident Tour in Zwolle; herdershond in klassieke Mercedes steelt de show

Zwolle – De 31ste editie van de Racident Oldtimer Tour bracht afgelopen zondagochtend ware autoliefhebbers op de been in Zwolle. De tour begon met een concours d’élégance op de Melkmarkt, waar tientallen klassieke auto’s in volle glorie werden tentoongesteld. Een herdershond in een klassieke Mercedes stal absoluut de show. Maar er was nog veel meer mooi spul!

Onder de geparkeerde klassiekers bevond zich een prachtige Citroën 2CV uit 1990. De trotse eigenaar van de hemelsblauwe Eend vertelde enthousiast: “Dit is een van de laatste eendjes die geproduceerd zijn in de fabriek in Portugal. Ik kocht hem gerestaureerd en ben er direct verliefd op geworden.”

Via Flaminia

Vele vroege vogels genoten dus zondagochtend van de opgestelde klassiekers en oldtimers en sommige auto’s trokken bijzondere aandacht, zoals een Triumph Stag uit 1976. “Deze auto stond oorspronkelijk bekend om zijn koelings- en smeringsproblemen, maar na enkele aanpassingen rijdt hij nu heerlijk. Ik heb al vele rally’s met deze auto gereden, waaronder de prachtige Via Flaminia in Italië,” aldus de eigenaar. Hij reed voor de 14e keer mee in Zwolle.

‘Rivaliteit’

Ook waren de winnaars van de editie van twee jaar geleden aanwezig. “We zijn super trots. We gaan winnen van die jongens hiernaast, met dat rare Mini-tje.”, vertelt de bekende Zwollenaar Sander Dol lachend, terwijl hij wijst naar de Mini naast hem. Op de vraag of er een beetje rivaliteit is onder elkaar weet Dol te zeggen:  Het is een harde strijd af en toe!”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren