Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Studenten Cibap en ArtEZ presenteren onderwaterwereld Jules Verne tijdens Kerst in Oud Kampen

Zwole – Tweedejaars Cibap studenten Ruimtelijk Vormgever en Artez Animation Design nemen bezoekers van Kerst in Oud Kampen mee naar de onderwaterwereld van Jules Verne, de schrijver van avonturenromans. Cibap studenten maakten een diorama met als thema de onderwaterwereld. In de patrijspoorten van de onderzeeër die deel uitmaakt van dit diorama, tonen tweedejaars ArtEZ studenten Animatie de fantasiewereld van Jules Verne. De onderwaterwereld maakt deel uit van Kerst in Oud Kampen op zaterdag 21 en zondag 22 december. Locatie van de onderwaterwereld is de Botervatsteeg. Kijk voor meer informatie www.kerstinoudkampen.nl

Jules Verne

De opdracht voor de tweedejaars studenten van de Cibap opleiding Ruimtelijk Vormgever was het maken van een diorama met een thema naar keuze. Het winnende ontwerp had als thema ‘Jules Verne 20.000 mijl onder zee‘. Vanaf de start van dit schooljaar is een groep studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgever, fase 3 samen met docenten aan de slag gegaan om het ontwerp uit te werken. De onderzeeër van 6m breed, 4m diep en 4m hoog wordt vrijdag 20 december naar Kampen gebracht en opgebouwd.

Door de patrijspoorten van de onderzeeër zien bezoekers de fantasiewereld van Jules Verne. Deze projecties zijn ontworpen en gemaakt door tien tweedejaars studenten ArtEZ Animation Design. Voor het creëren van de fantasiewereld maakten de studenten Animatie gebruik van verschillende stopmotiontechnieken.

Cibap

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle leidt op voor en met de Creatieve Industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman en van filmmaker/fotograaf tot ruimtelijk vormgever en decoratie- en restauratieschilder.

ArtEZ

De ArtEZ Academie voor Art & Design om Zwolle biedt studies aan op het gebied van Animation Design, Illustration Design, Comic Design, Graphic Design, Interieurarchitectuur en Interieurvormgeving. Ook zijn er de masteropleidingen Kunsteducatie Interior Architecture te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button