Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Staatssecretaris Van Veldhoven plant eerste voorjaarsbloemen in tuin ondergrondse fietsenstalling Zwolle

Zwolle – Je fiets stallen in de ondergrondse fietsenstalling was al even mogelijk, maar op 8 maart was de officiële opening. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven knipte samen met wethouder Ed Anker het lintje door. De fietsenstalling biedt plaats voor 5.800 fietsen. Station Zwolle is een belangrijke plek in het OV-netwerk van Nederland. Het is het op een na grootste knooppunt van Nederland. De extra plekken zijn nodig om het aantal toenemende reizigers van en naar Zwolle te kunnen voorzien van een fietsenstalling.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven: “Daarnaast draagt het bij aan onder andere het mobiliteitsprobleem, het is belangrijk dat steeds meer mensen de fiets pakken.” Helaas was er vanwege de coronamaatregelen geen groot publiek bij de opening. “Eigenlijk verdient vandaag een groot publiek, maar veel reizigers gaan plezier beleven aan de fietsenstalling.”

Groene tuin


Tijdens de opening plantte staatssecretaris Stientje van Veldhoven samen met wethouder Ed Anker de eerste voorjaarsbloemen in de tuin van de ondergrondse fietsenstalling. De groene tuin staat symbool voor het groene karakter van de Fietsenstalling Stationsplein. De fietsenstalling kan namelijk ook hevige regenbuien opvangen. Ed Anker: “De fietsenstalling functioneert tegelijk als een grote spons, rekening houdend met het veranderende klimaat. Dat maakt de fietsenstalling uniek.”

 

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button