KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Sinterklaasintocht in Zwolle gaat door!

Zwolle – De Sinterklaasintocht in Zwolle gaat op 13 november door, zij het in een ander format dan andere jaren ten gevolge van de maatregelen die de overheid stelt rondom COVID-19. Of de aangekondigde persconferentie op 2 november alsnog roet in het eten gooit, is voor nu onbekend.

Het programma

De gemeente Zwolle, het ZwolleFonds en organisator SEZ hebben ervoor gekozen de aankomst bij het Rodetorenplein net als andere jaren plaats te laten vinden. “De parade en het eindfeest gaan dit jaar helaas niet door, het goede nieuws is dat de rest van het traditionele programma wel plaatsvindt, zoals de aankomst van Pakjesboot12, de spectaculaire Pietenshow op het water, de ontvangst van Sinterklaas en Pieten door de Burgemeester en het podiumprogramma op het Rodetorenplein”, aldus Edwin ter Burg, voorzitter van Stichting Evenementen Zwolle.”

Vanaf 13:00 zal het Rodetorenplein toegankelijk zijn voor publiek. Voor toegang is een geldige QR code vereist, alsmede een -gratis- gereserveerde ticket. Er zullen ongeveer 4000 tickets beschikbaar zijn, welke vanaf 3 november te reserveren zijn via deze site.

Er zal extra veel aandacht worden besteed aan een mooi podium programma met muziek, dans, stunts en actie op een podium en op het water. Tevens is er een kinderactiviteiten deel op het plein waar kinderen kunnen knutselen en schminken. Ook zullen er net als andere jaren activiteiten worden georganiseerd bij Villa Hofvliet.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button