Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

RIVM waarschuwt voor zomersmog door ozon, hitteprotocol op de weg

Zwolle – In heel Nederland is de komende twee dagen grote kans op smog. Het RIVM heeft dinsdag een waarschuwing uitgegeven voor heel Nederland en adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog binnen te blijven en zware lichamelijke inspanning te beperken.

De smog wordt veroorzaakt door ozon in de lucht. De hoge temperaturen, in combinatie met windstil weer, zorgen voor de slechte luchtkwaliteit. Het advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is. In de ochtend is de luchtkwaliteit waarschijnlijk beter.

Vanwege de verwachte westenwind en de kans op onweersbuien op donderdag avond zullen de ozonconcentraties vanaf vrijdag afnemen wordt de luchtkwaliteit beter.

Hitteprotocol

Ondertussen heeft Rijkswaterstaat aangekondigd woensdag het zogenoemde hitteprotocol in werking te stellen in bijna het gehele land. Dat houdt onder meer in dat weggebruikers met pech sneller worden geholpen, zodat ze minder lang in de zon hoeven te staan.

Ook wordt automobilisten geadviseerd genoeg water mee te nemen. Het hitteprotocol gaat in vanaf 10.00 uur in alle provincies waar de temperatuur mogelijk boven de 30 graden uit zal komen. Dat is alleen in Groningen, Drenthe en Friesland niet het geval.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button