112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie gaat uit van brandstichting bij woningbrand Diezerpoort

Zwolle – Zaterdagochtend is de politie een opsporingsonderzoek gestart in de Berkumstraat. Vannacht woedde er een korte felle brand in een woning. Twee hondjes raakten hierbij ernstig gewond.

Terwijl een brandonderzoeker van het team forensische opsporing een lintje spant, met de tekst ‘Politie niet betreden sporen’, kijken verontruste buurtbewoners toe. Allen zeggen liever anoniem te willen blijven. Een man die vlak naast het zwartgeblakerde huis woont zegt dat hij vanochtend op de camping over de brand gelezen heeft. Voor alle zekerheid is hij naar Zwolle gereden om poolshoogte te nemen.

Wel vaker gedoe

Andere bewoners van de straat vertellen dat het niet de eerste keer is dat er gedoe is bij deze woning. In november zou er een politiemacht in de straat zijn verschenen die vervolgens met geweld de deur van de woning forceerden. De politie was op zoek naar de bewoner die op dat moment niet thuis was. Het zou toen zijn gegaan om een drugsgerelateerd incident in Twente.

tekst gaat verder onder de foto

Molotovcocktail

De brandonderzoeker heeft ondertussen al met krijt op de stoep afgetekend waar glasscherven liggen. In de straat gonst het van de geruchten over een molotovcocktail die gegooid zou zijn. Omwonenden vertellen dat ze gisterenavond tegen half twaalf een harde knal en voetstappen van hardlopende mensen hoorden. Toen ze naar buiten keken zagen ze een felle brand op het balkon van de woning. “Eén plus één is twee, de glasscherven en de brandsporen op de woning liegen er niet om,” concluderen de buren unaniem. “De boel is in de fik gestoken en die arme hondjes zijn er de dupe van geworden.”

Ook de politie gaat inmiddels uit van brandstichting bevestigt politiewoordvoerder Frank Brouwer.

tekst gaat verder onder de foto’s

Twee rechercheurs duiken op de in de straat om te beginnen aan een buurtonderzoek. Tot op heden hebben ze nog geen getuige gevonden. Wel veel mensen die iets gehoord hebben maar niemand die iets gezien heeft. Ook de brandweer verschijnt nog even in het zonnige, rustige straatje in Diezerpoort om het allemaal nog eens te bekijken bij daglicht.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van deze brandstichting. Wie iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Plaats op kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button