112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer redt twee honden uit brandende woning in Diezerpoort

Foto's © Peter Denekamp / video © Hugo Janssen

Zwolle –  De brandweer is vrijdagavond rond half twaalf uitgerukt voor een woningbrand aan de Berkumstraat in de wijk Diezerpoort. Niemand raakte gewond, wel raakten twee honden ernstig gewond.

Omwonenden hoorden rond half twaalf een harde knal en voetstappen van hardlopende mensen. Ook zou er een gillende vrouw gehoord zijn. Toen ze naar buiten keken zagen ze een felle brand op het balkon van de woning waarna ze alarm sloegen. Er zijn sterke vermoedens dat één of meer molotovcocktails naar de woning zijn gegooid. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Brandweerlieden slaagden er in om twee hondjes uit de brandende woning redden. Het ene hondje heeft zwaar brandwondenletsel opgelopen. Brandweerlieden hebben de wonden gekoeld. Het andere hondje heeft waarschijnlijk zeer ernstig oogletsel opgelopen. Een hondengeleider van de politie heeft beide viervoertjes met spoed naar de dienstdoende dierenarts gebracht.

Over de oorzaak is momenteel nog niets bekend volgens woordvoerder Laura Burgman van de Veiligheidsregio. De politie is bezig met het onderzoek.

De brandweer koelt één van de ernstig gewonde hondjes © RTV Focus Zwolle

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button