Pickled-hype in Zwolle: wachtrij tot op straat voor Oos Kesbeke augurk ‘roomkaas zalm’

5 voor 11: Amsterdammer Oos opent augurkenbar Pickled in Zwolle – en de fans staan al te dringen
Zwolle – “Dames en heren, Oos is onderweg… Maar ja, je weet hoe het is met Amsterdammers: altijd nét iets te laat.” Terwijl de klok bijna 11 uur slaat, staat er al een dikke honderd man voor de deur van de gloednieuwe augurkenbar Pickled in de Diezerstraat, Zwolle. De allereerste augurkenbar van Nederland is een feit.
Zaterdagochtend werd Pickled dan eindelijk geopend. Op het bordje aan de gevel prijkt trots: “PICKLED SINDS 2025”, een initiatief van familie Kesbeke. De Amsterdamse humor vliegt al snel over de toonbank – een lekker begin voor de primeur.
Om vijf over 11 worden de ballonnen in de kleuren en vormen van tafelzuur op het dak gehangen. Even later gaat het rolluik omhoog en stroomt het publiek naar binnen. De eerste bestelling? Een pickled met roomkaas en zalm. “Je komt van Urk!” grapt de rasechte Amsterdammer achter de balie, terwijl de keuken zich vult met drukte.
“Veertien bestellingen later en het is hier een gekkenhuis,” roept een enthousiaste Kesbeker. Naast de augurkensnacks vliegen ook de merchandising-artikelen over de toonbank: potjes Kesbeke augurken, tassen met grote augurken erop, en mokken met augurkdesign. Fans zijn er in overvloed.
“Gisteren hadden we één kassa en was alles nog overzichtelijk, maar vandaag is het een stuk heftiger,” aldus een crewlid uit Amsterdam. “Zure bommen, ja die hebben we. Maar wat het kost? Geen idee.”
Rond 12 uur arriveert zoon Camiel Kesbeke in stijl met de Kesbeke-bus. Kort daarna, rond tien over 12, komt ook Oos zelf binnen. Beiden delen meteen handtekeningen uit en poseren voor talloze selfies met enthousiaste bezoekers.
Oude bekende in de Diezerstraat, Peter den Elzen, oud-eigenaar van Snackbar Hollandia, helpt vandaag ook een handje mee. Decennialang runde hij in dit pand zijn snackbar en nu staat hij, met zijn jarenlange ervaring, achter de schermen bij Pickled. “Ik help vandaag waar nodig, maar officieel werk ik hier niet meer,” vertelt hij. “Hij is onze redding vandaag,” roept een Kesbeke collega snel.
Wil jij ook zo’n augurkenhap? Pickled is vanaf nu open aan de Diezerstraat. Het is vandag wel even aansluiten in de wachtrij