Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoetbal

PEC Zwolle wint van Grieken

Zwolle – PEC Zwolle heeft de laatste test in de voorbereiding goed doorstaan. In het eigen MAC3PARK Stadion werd Asteras Tripolos uit Griekenland met 1-0 verslagen. Gustavo Hamer is de gevierde man met een benutte vrije trap halverwege de tweede helft.

Onder toeziend oog van honderden nieuwsgierige Zwolle-fans waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Stanley Elbers schoot de bal binnen drie minuten in kansrijke positie recht op de doelman af, terwijl een volley van Iliass Bel Hassani via een Griek maar net naast het doel verdween. Ook Yuta Nakayama kreeg tien minuten voor rust een grote mogelijkheid. Hij was het die zijn tegenstander uitkapte en de bal hard richting doel schoot. Doelman Papadopoulos bracht echter redding. Het Zwolse aanvalsspel zag er bij vlagen aardig uit, al kregen de Grieken ook wat halve kansjes. Doelman Xavier Mous bracht in die gevallen redding.

Met Vito van Crooij voor Elbers had PEC Zwolle het in de openingsfase lastig met de Griekse opponent. Asteras kwam er gevaarlijk uit, maar opnieuw was het Mous die zijn ploeg op de been hield. Het bleef tot vlak voor de drinkpauze 0-0. Pelle Clement werd voor het strafschopgebied getorpedeerd, waarna Gustavo Hamer de vrije trap feilloos binnenschoot in de kruising. Richting de slotfase golfde het spel op en neer. De Blauwvingers kwamen nog akelig dichtbij een tweede treffer, maar de pass in de eindfase ontbrak.

Vrijdag opent PEC Zwolle het nieuwe eredivisieseizoen in eigen huis. Om acht uur ’s avonds is Willem II de tegenstander.

PEC Zwolle – Asteras Tripolis 1-0 (0-0).
Scheidsrechter: Martens
Opstelling PEC Zwolle:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Reijnen, Dekker, Nakayama, Clement, Leemans (61. Lachman), Bel Hassani (77. Westerman), Elbers (46. Van Crooij), Thy (88. Huiberts), Johnsen (77. Flemming)
Scoreverloop:
67. Hamer 1-0

Foto”s © Henrico van der Dussen

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button