Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

NK Tegelwippen gaat van start, waarom doet Zwolle mee?

Zwolle – Vanaf 30 maart is het NK Tegelwippen van start gegaan. Een half jaar lang daagt Zwolle de stad Deventer uit om zoveel mogelijk tegels uit de grond te halen. Het is de bedoeling dat deze tegels worden vervangen voor groen, zoals planten en bloemen.

Van 30 maart t/m 30 september doen veel steden mee aan het NK Tegelwippen. In 2020 was de eerste editie tussen Amsterdam en Rotterdam. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in hun eigen tuin.

Op 8 maart had GroenLinks raadslid Lennart Hartman een motie ingediend om mee te doen met het tegelwippen. “In veel steden ontbreekt groen, ook in Zwolle. We gaan meer groen nodig hebben in de toekomst, daarom is het tegelwippen zo belangrijk,” vertelt Hartman.

Als er veel hitte in de stad is, helpt groen om het koeler te maken. Door de ‘vertegeling’ kan er minder warmte vrij komen. Stenen nemen meer warmte op, waardoor Zwolle heet is.

Organisaties

Veel organisaties zijn in wijken druk bezig om tegels weg te halen. Veel buurten hebben al laten weten dat ze mee willen doen. Onder andere is organisatie 50 Tinten Groen bezig in Assendorp om straten te regelen. “Er zijn heel veel straatjes die het leuk vinden om mee te doen, niet alleen in Assendorp. We horen al veel van Stadshagen, Kamperpoort en Westerholte.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button