Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nablussen brand Hessenpoort gaat nog even duren

Sein brand meester gegeven

Zwolle – Bij een bedrijf aan Steinfurtstraat op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is vanmorgen rond 04.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. Inmiddels zijn de rookwolken over Hasselt, Genemuiden en Kampen getrokken. Het sein brand meester werd om half 8 gegeven. De brandweer zal nog een paar uur bezig zijn met nablussen.

Het gaat om een zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf PreZero Recycling Nederland B.V. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand. Bij het bedrijf waar de brand is ontstaan, wordt plastic afval verwerkt. De brand woedt in de ruimte waar een grote sorteermachine staat. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen aanwezig, zij konden op tijd naar buiten gaan.

Ramen en deuren gesloten houden

De Veiligheidsregio IJsselland heeft besloten om geen NL Alert te versturen. “We zijn nu aan het kijken waar de rook precies neerkomt”, zei woordvoerder Jan Wittenberg daarover rond zes uur vanochtend. “Tot nu toe daalt de rook nog niet echt neer in grote gebieden met bevolking.” Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Over de hoeveelheid giftige stoffen die vrijgekomen zijn bij de brand zal later meer bekend worden gemaakt, aldus Wittenberg.

Een uur later was de rookontwikkeling al een stuk minder en was de rook niet zwart, maar grijs. Rond half acht werd het sein brand meester gegeven.

Busverkeer Zwolle start weer op

De brand vond plaats naast de stalling van het busbedrijf RRReis. Daardoor konden de bussen een tijd lang niet vertrekken uit de hal. Inmiddels kunnen de bussen weer uit de hal en wordt het busverkeer opgestart.

Bron: RTV Oost

Foto: Hugo Janssen

 

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Hoi! Mijn naam is Vincent Corjanus. RTV Oost heeft mij geplaatst, namens de NOS, bij RTV Focus Zwolle om het team te komen versterken. Schrijven is voor mij hetzelfde als ademhalen. Of ik nou een achtergrondverhaal, een lied of een gedicht schrijf; het komt allemaal uit dezelfde bron. Als journalist deed ik interviews met o.a. Jules Deelder, Frank Boeijen en Barry Hay. Daarnaast ben ik dichter en singer-songwriter. Met mijn dichtbundels en poëtische popliedjes reis ik regelmatig stad en land af. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button