EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Machinebouwer VMI start samenwerking met Perron038

Zwolle – Het is voor VMI geen onbekend terrein: innovatie en robots. Vanaf deze maand gaat de machinebouwer uit Epe ook op het Zwolse Perron038 met deze thema’s aan de slag. Jeroen Hofstra, Vice President Global HR, bij VMI vertelt waarom: “Het is een inspirerende omgeving waar je even uit je eigen bubbel stapt en samen met andere bedrijven kennis deelt. Daar willen wij deel van uitmaken.”

Nieuwe onderwijsconcepten

Dat beaamt Wouter Pasman, manufacturing engineer bij VMI. “Het afgelopen jaar maakten we via een studentenproject kennis met Perron038. We draaien mee in een nieuw onderwijsconcept, waarbij de opdracht centraal staat. Dat is voor ons als bedrijf heel interessant. Studenten onderzochten welke assemblage handelingen van een bepaald onderdeel uitgevoerd kunnen worden samen met een cobot. De resultaten zijn positief en direct bruikbaar binnen ons bedrijf.”

Vernieuwen zit VMI in het bloed. Hoewel het hoofdkantoor al sinds 1945 op dezelfde plek in Epe gevestigd is, opereert VMI over de hele wereld en bouwt het machines voor banden, rubber, blik en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie. Mede door te pionieren met nieuwe technologieën mag het bedrijf zich met veel van haar machines wereldmarktleider noemen.

Samenwerken: met robots, studenten én andere bedrijven

Dat robots steeds nauwer gaan samenwerken met mensen staat volgens Jeroen Slobbe (Chief Operational Officer/Board member bij VMI) buiten kijf. “Bijvoorbeeld cobots, collaborative robots. De naam zegt het al: een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving.”

“Het is voor ons bedrijf van groot belang om deze samenwerking te verbeteren.” Jeroen Slobbe, Chief Operational Officer VMI

“Werk kan daardoor uiteindelijk sneller en nauwkeuriger uitgevoerd worden.”

De faciliteiten die innovatiecentrum Perron038 hiervoor biedt, sluiten daar volgens Slobbe bij aan. “Op Perron038 hebben studenten en bedrijven toegang tot vele kennisbronnen en technologieën. Elkaar ontmoeten en op operationeel niveau kennis delen zijn voor ons de belangrijkste redenen om hier partner te worden. Evenals de inspirerende omgeving: het is een fijne en uitdagende plek voor studenten en engineers om naartoe te gaan.”

Perron 038

“Wij zijn erg blij met de komst van VMI als partner op Perron038”, vertelt Marius Woldberg, kwartiermaker op Perron038. “VMI is naast een grote werkgever in de regio ook een zeer ambitieus en innovatief bedrijf en bovendien internationaal actief. Met deze ingrediënten brengt VMI een groot netwerk mee waar alle partners van Perron038 veel van kunnen leren. Andersom ben ik ervan overtuigd, dat het delen van kennis door de partners ook VMI veel op gaat leveren in de toekomst.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button