Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Lijn 1 Stadshagen vanaf december weer langs ’t Hoge Huis Stadshagen

Zwolle – De bushalte bij woonzorgcentrum ‘t Hoge Huis in Stadshagen wordt weer in gebruik genomen. Vanaf eind van dit jaar zal in Stadshagen rijden weer twee buslijnen langs de halte. Dat blijkt uit het nieuwe concept vervoersplan dat vanaf december moet ingaan.

De bewoners van ‘t Hoge Huis in Stadshagen strijden al maanden samen met de SP om de bushalte voor hun seniorencomplex terug te krijgen. Sinds begin 2019 doet lijn 1 de halte voor het seniorencomplex niet meer aan. De oudere bewoners voerden verschillende publieksacties, er werd een burgerinitiatief opgezet en de SP vroeg geregeld aandacht voor hun problemen in de gemeenteraad en Provinciale Staten. En met succes.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ”Dit is een enorme overwinning voor de bewoners en de buurt. Maandenlang was de boodschap dat hier niks aan gedaan kon worden en wezen de provincie en de gemeente met de vinger naar elkaar. Geen geld, gaan wij niet over, onvoldoende vraag. Alle smoesjes zijn wel voorbij gekomen. Deze overwinning heeft aangetoond dat goed openbaar vervoer een politieke keuze is. De acties die wij met de bewoners hebben gevoerd en de brede steun uit de wijk hebben laten zien dat actievoeren werkt en met voldoende druk maatschappelijke verandering mogelijk is.”

Geerling noemt het een overwinning voor de bewoners. “Vanwege de coronacrisis zijn zij nu minder mobiel dan ooit. We hopen allemaal dat dit zo spoedig mogelijk voorbij is en dan hebben de bewoners van ‘t Hoge Huis en Werkeren iets om naar uit te kijken, weer zelfstandig en mobiel zijn.”

© RTV Focus – Janos Korpadi

Gerelateerde artikelen

Back to top button