CoronavirusNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Lange rij bij GGD Zwolle voor het gele boekje

Gevaccineerden laten hun gele boekje bestempelen

Zwolle – Donderdagmiddag was het gigantisch druk op het plein van de GGD in Zwolle. Mensen kwamen massaal op de locatie af om een stempel van het coronavaccinatie in hun gele boekje te registreren. Oorspronkelijk zou dit vanaf 16.00 uur mogelijk zijn, maar door de vroege opkomst schoof de GGD dit op naar 15.30 uur.

Veel mensen wilden de zekerheid om te kunnen reizen met een vaccinatiestempel. Alhoewel dit in Nederland niet geldt als geldig vaccinatiebewijs, erkennen andere landen dit wel als bewijs. Andere mensen kwamen hun stempel halen om hun gele boekje bij te houden.

Registratie

Donderdag was de eerste dag dat de GGD de stempel zet. Er volgen nog twee dagen, op 17 en 24 juni, van 16.00 uur tot 20.00 uur. Dit kan zonder afspraak. Het bevindt zich op het plein naast de parkeerplaats van GGD Zwolle, Zeven Alleetjes 1.

“Vandaag bieden we mensen de mogelijkheid om hun coronavaccinatie in het gele boekje te zetten. Dat hebben we snel opgezet omdat vaccinatielocaties daarmee waren gestopt. Er was ook veel behoefte aan bij mensen. Wij vinden dat we dit mensen moeten aanbieden,” vertelt Silvana Krijnen, coördinator.

Silvana vervolgt: “Heel veel mensen hebben al een geel registratieboekje en vinden het fijn om alles bij elkaar te hebben. Er zijn veel mensen die eerder op vakantie willen en landen vragen allemaal vaccinatiebewijzen van tevoren. We merken dat landen overgaan op het accepteren van het gele boekje, als je coronavaccinatie daar in staat.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button