EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kartcentrum Zwolle geopend door Formule 1-commentator Olav Mol

Zwolle – Donderdagmiddag is het compleet vernieuwde kartbaan van Kartcentrum Zwolle geopend door Formule 1-commentator Olav Mol, eigenaar Christian Snoek en wethouder Michiel van Willigen.  Sinds april 2021 gaat Karba door het leven als Kartcentrum Zwolle. Na een aantal maanden gedraaid te hebben werd op 1 november j.l. de baan gesloten voor een grote renovatie. Er is de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt aan het vernieuwde circuit.

Van nieuwe asfaltering tot een ruimere baan, van een kombocht tot kerbstones en het clubrestaurant tot een F1-meetingroom, het complex heeft een complete metamorfose ondergaan. Snoek: “Het licht staat op groen voor het vernieuwde Kartcentrum Zwolle.” De opening werd aansluitend gevierd met een signeersessie van Olav Mol voor zijn nieuwste boek uit de boekenreeks ‘Snelle Sam’.

Tijdens de opening gaven eigenaar Christian Snoek, Formule 1-commentator Olav Mol en wethouder Michiel van Willigen het startsein voor het raceseizoen op de kartbaan.

Het vernieuwde circuit

Sinds de sluiting telt het nieuwe circuit van Kartcentrum Zwolle flink wat uitbreidingen. Het volledige circuit en de accommodaties hebben een grondige upgrade gehad. De volledige buitenbaan met een lengte van 600 meter is opnieuw geasfalteerd en een stuk uitgebreid. Door het rijden in de buitenlucht en op asfalt, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, beleeft men het unieke Formule 1-gevoel. ‘Echt karten doe je buiten’ is dan ook de pay-off van het Kartcentrum. Het circuit biedt meer mogelijkheden tot inhalen, doordat de buitenbaan bijna 40% is verbreed. Om de veiligheid te waarborgen is het circuit hierop aangepast en heeft nu ruimere uitloopstroken.

Tevens is er een kombocht (een bocht met een hellingsgraad) gecreëerd zodat racers zich wanen als Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Verder beschikt het outdoor Kartcentrum over een vernieuwde pitstraat, echte kerbstones, Formule 1-startlampen en een tijdwaarnemingssysteem. Tijdens het rijden en na afloop kan men de rondetijden bekijken en analyseren, zodat men weet of de vorige rondes beter of slechter waren. Daarnaast is het clubrestaurant volledig aangepakt, het terras vergroot en is er een F1-meetingroom gerealiseerd. “Kortom, eigenlijk is alles verbouwd en je herkent het Kartcentrum niet meer terug”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle.

Lokaal support

Voor de verbouwing heeft Christian geïnvesteerd in duurzaamheid van het Kartcentrum. De eigenaar heeft voor de volledige verbouwing aannemer Van Lenthe Dalfsen, die letterlijk om de hoek gevestigd is, aangesteld. Daarnaast zijn voor een vier vijfde deel de producten, diensten, materialen en meewerkende bedrijven afkomstig uit Zwolle. Snoek: “Van alarmsystemen tot aan de kartbaan zelf; het is voor 80% lokaal ingekocht.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button