Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & WelzijnZwolle-Zuid

Feestelijke opening Marsbosbeweegroute

Zwolle – Vrijdag vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe Marsbosbeweegroute in het Marsbos aan het randje van Zwolle Zuid. De kinderen van basisschool De Marshof en cliënten van Zorgspectrum Het Zand verrichtten de openingshandeling door de onthulling van het startbord. Zij hebben ook samen de ontwerpen gemaakt voor de borden én de ideeën bedacht voor leuke beweegopdrachten tijdens de routes.

De opening

Ruim 40 kinderen uit groepen 6 en 7 van De Marshof verzamelden zich in het restaurant van woonzorgcentrum Zandhove. Ook waren meerdere cliënten van de Oude Mars en Zandhove aanwezig. Na een kleine versnapering werd iedereen warm welkom geheten door Carola Ubink, Directeur Zorg van Zorgspectrum Het Zand. Daarna vond buiten bij de dierenweide de officiële opening plaats.

Met een hele grote dobbelsteen rolden kinderen heen en weer tot een 6 werd gegooid. Daarna onthulden Fleur uit groep 7 en Herman, bewoner van De Oude Mars samen het startbord. Vervolgens gingen de aanwezigen in kleine groepjes uiteen om een deel van de route af te leggen. Aan het einde was er voor alle deelnemers een leuke attentie.

Wandelroutes voor jong en oud

De Marsbosbeweegroute bestaat uit drie routes die van woonzorgboerderij De Oude Mars door het Marsbos lopen naar woonzorgcentrum Zandhove (ongeveer 1-2 km). Op vier plekken staat een startbord met uitleg over de routes: bij de twee ingangen naar het Marsbos bij Zandhove, bij De Oude Mars en bij De Marshof. Langs de gehele route staan borden met informatie over de dieren die in het bos leven. Daarnaast kan bij elke paal een leuke beweegopdracht worden gedaan. Speciale dobbelstenen liggen klaar op De Marshof, De Oude Mars en Zandhove. Maar natuurlijk kan het ook gespeeld worden met een eigen meegebrachte dobbelsteen.

Initiatiefnemers

Het concept is ontwikkeld door Kidsbeweegroute die meerdere routes verspreid over Nederland heeft. Het ontwerp en de realisatie van de beweegroute in het Marsbos is gefaciliteerd door Zorgspectrum Het Zand, De Marshof, Kidsbeweegroute en de gemeente Zwolle met financiële ondersteuning van Jantje Beton en de provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button