Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Extra energietoeslag van € 500 voor huishoudens met laag inkomen

Zwolle – Alle inwoners die dit jaar terecht een eenmalige energietoeslag van € 800 hebben gekregen krijgen automatisch een extra energietoeslag van € 500. Inwoners die nog niet eerder de toeslag hebben gehad, kunnen tot 1 februari 2023 een aanvraag indienen. Zij ontvangen het bedrag van € 1.300 in één keer.

De gemeente betaalt de energietoeslag aan Zwolse huishoudens met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum). Hierbij adviseert de gemeente het bedrag te reserveren voor de hogere jaarafrekening van de energieleverancier. Op dit moment hebben al 8.400 inwoners de eenmalige energietoeslag aangevraagd.

Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Steeds meer Zwollenaren hebben moeite om rond te komen door de stijgende energieprijzen. Als Rijk en als gemeente bieden we ondersteuning aan mensen die terecht een beroep op ons doen. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat ze in financiële problemen komen.”

Hoe werkt het?

De gemeente stuurt in oktober een brief naar inwoners die de extra energietoeslag van € 500 automatisch krijgen. Zij krijgen de toeslag in oktober op hun rekening. Bij nieuwe aanvragen van de energietoeslag geldt het nieuwe, verhoogde bedrag van €1.300. Inwoners kunnen een aanvraag indienen via www. zwolle.nl/energietoeslag. Ook is het mogelijk om een papieren formulier in te vullen dat bij de gemeente op te vragen is (bel hiervoor naar tel. 14038).

Gerelateerde artikelen

Back to top button