Datum

sep 17 2022
Expired!

Tijd

15:30 - 17:00

Zwolse Beiaardmaand – ANNO Tuinsessies: Meander Bigband en Paul Maassen

Samen met de Zwolse Beiaardstichting viert ANNO in september de Zwolse Beiaardmaand. Op zaterdag 17 september laat de Meander Bigband van zich horen! Kom luisteren tussen 15:30 en 17:00 uur.

Bij goed weer is de muziek bij te wonen in de historische binnentuin van museum ANNO. Bij regen wordt uitgeweken naar het ANNO Café.

Ook dit jaar swingt de Reizende Beiaard, Paul Maassen, samen met de Big Band van het Meander College, onder leiding van Albert Dam. Zij hebben carte-blanche voor een extra lang en aanstekelijk concert want hun optredens van voorgaande jaren zijn zeer goed ontvangen.

Over Paul Maassen

Paul is stadsbeiaardier van Breda en speelt als zodanig op de beiaarden van de Grote Toren van Breda en het Heuvelcarillon. Hij trad in 2012 in de voetsporen van zijn vader Jacques Maassen, en is als daarmee reeds de 4e generatie Maassen sinds 1923 op de beiaard van de Grote Kerk Breda.

Opgeleid als jazzpianist aan Codarts Rotterdam, studeerde hij vervolgens gedurende zijn Master-opleiding aan het Utrechts conservatorium tevens beiaard. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Naast beiaardier is Paul onder meer muzikaal leider van diverse musicals, zoals “Hello Dolly”, ”the Color Purple” en “Sweeney Todd”. Als jazzpianist speelt hij onder meer in het collectief Utrecht Jazz Archipel.

Over de Meander Bigband

In het schooljaar ’96-’97 werd op het Meander College de muziektheaterproductie “Contrasten” opgevoerd. Albert Dam – student Schoolmuziek aan het Conservatorium Zwolle – had ik het kader van een projectstage de muzikale leiding. Vrij kort daarna kwam Albert met de vraag of hij op het Meander College een schoolorkest mocht oprichten wat heeft geleid tot de huidige Meander Bigband.

Naast de Meander Bigband kent de school inmiddels de Meander JUNIOR Bigband (alleen leerlingen uit klas 1 en 2), het Meander Strijkensemble en Meander Vocaal (schoolkoor met leerlingen met muziek als examenvak). De schoolband is in staat om overal een feestje te bouwen: van festivals als de Halve Marathon tot schoolpleinen vol kinderen. In Amsterdam ontving Meander Bigband van de vakjury van het Prinses Christina Jazzconcours een ‘eervolle vermelding’ in het Muziekgebouw aan het IJ.

Tot de hoogtepunten van het bestaan van de Meander Bigband behoren de Europese tournees naar Zwitserland, Duitsland, Engeland, Spanje, Denemarken en de intercontinentale tours naar de Verenigde Staten (Boston), China (Shanghai) en Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad). Ook de cross-over concerten met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel maakten indruk. De discografie telt inmiddels drie albums en drie singles. Voor de optredens buiten school beschikt de band over een eigen vrachtwagen.

Meer informatie op www.meanderbigband.nl.

The event is finished.

Back to top button