Foto: Pexels

Datum

feb 15 2023
Expired!

Tijd

09:00 - 12:00

Workshop Kadaster bij ANNO

Het Kadaster is een belangrijke informatiebron voor onderzoekers, zo kun je van afzonderlijke percelen de eigenaren, het grondgebruik en wijzigingen achterhalen. In 1832 trad het Kadaster, zoals we het nu nog steeds kennen, in werking met als doel om een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.

Heb jij moeite met het vinden van de weg in de kadastrale registers? Meld je dan aan voor de workshop Kadaster op woensdag 15 februari bij museum ANNO.

Tijdens de workshop geeft Wim de Ruiter een inleiding over het kadaster en welke informatie je uit de kadasterarchieven kunt halen voor jouw onderzoek. Je krijgt uitleg over hoe je met behulp van het percelenregister, de leggers en de hulpkaarten door de kadastrale geschiedenis kunt gaan. Uiteindelijk terug naar 1832. Daarnaast wordt er geoefend met de applicatie ‘De Kadaster Archiefviewer’ zodat je direct zelf aan de slag kan.

Voor wie?

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in onderzoek naar hun en omgeving, voor iedereen die nieuwsgierig in naar kadaster of die gewoon zin heeft om lekker in de archieven te duiken. Deze workshop is onder leiding van Wim de Ruiter.

Wanneer?

Woensdag 15 februari 2023 van 10-12 in de educatieruimte bij Museum ANNO

Kosten?

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Er is plaats voor 15 personen. Meld je aan voor deze workshop.

The event is finished.

Back to top button