Christein van Hoffen

Datum

aug 29 - 31 2022
Expired!

Tijd

All Day

Wies, Flemming en Blanks op gratis toegankelijk bruisconcert in Park de Wezenlanden

Zwolle – Geheel volgens de traditie organiseert Buro Ruis op de tweede dag van de HBO Bruisweek: de Zwolse introductieweek voor eerstejaars HBO studenten het Bruisconcert. Op de line-up staan de met een Edison genomineerde band WIES, sensatie FLEMMING en een van Nederlands meest populaire muzikale exportproduct Blanks. Dit jaar is het Bruisconcert op dinsdagavond 30 augustus en voor het eerste op de nieuwe locatie: Park de Wezenlanden in Zwolle. Het Bruisconcert is onderdeel van het introductieprogramma maar is voor iedereen gratis te bezoeken. Meer informatie over het Bruisconcert en de Bruisweken is te vinden op:

http://www.buroruis.nl

 

In samenwerking met Hedon  is het studentenorganisatie Buro Ruis wederom gelukt om een diverse line-up te strikken met landelijke bekende namen. WIES is een mix van diverse stromingen en maakt hun muziek in het Nederlands, ze speelden al een goed bezochte show tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel en maken landelijk al enige tijd furore. Hun debuutalbum WIES werd genomineerd voor een Edison in de categorie Alternative en waren ze de support act tijdens de shows in de Ziggo Dome van BLØF. FLEMMING is ook een grote naam die zijn opwachting maakt in park de Wezenlanden, zijn debuutsingel Amsterdam kreeg al na drie maanden de gouden status en sindsdien scoort FLEMMING aan de lopende band nummer 1 hits. Het optreden van FLEMMING in Hedon later dit jaar is al uitverkocht dus grijp je kans om FLEMMING nog live in Zwolle te zien.

Daarnaast reist de Overexcited Musicboy, Blanks, met zijn gloednieuw debuutplaat af naar Zwolle. Blanks wist de afgelopen online een grote groep met volgers te creëren. Alleen al op zijn YouTube kanaal heeft de muzikant ruim 1.3 miljoen abonnees. Met zijn gloednieuwe debuutalbum en zijn deelname aan Beste Zangers dit najaar is de kans groot dat de Groninger volgend jaar hoog op de lijstjes van menig festival zal prijken.

De HBO Bruisweek

Het Bruisconcert is onderdeel van de HBO Bruisweek, dé introductieweek voor de studerend Zwolle. Het driedaage programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met woensdag 31 augusutus. Tijdens de HBO Bruisweek gaan eerstejaars drie dagen lang met hun klas op pad. Hierbij laten de mentoren (oudejaars van de opleiding) de studenten alvast kennismaken met het studentenleven en wat Zwolle, hun school en Buro Ruis te bieden. Alles eerstejaars ( circa 4000) slapen tijdens de Bruisweken samen in tentjes op de Bruiscamping in de Marslanden.

The event is finished.

Back to top button