Foto: ANNO

Datum

okt 27 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 16:00

Vrijdag Archiefdag: Landkaarten en reisverslagen in ANNO

Op vrijdag 27 oktober is het weer zover! Deze dag worden er niet een, maar zelfs twee archiefstukken tentoongesteld door de medewerkers van Collectie Overijssel. Dat zijn bijzondere voorwerpen die normaal gesproken verborgen blijven in het grote archief waar museumbezoekers niet mogen komen. Deze keer zijn er voorwerpen die mooi passen binnen het herfstvakantiethema Schip Ahoy!

Je kunt een fantastische oude landkaart met vaartroutes over de Zuiderzee komen bekijken. En wat dacht je van het mooie en bijzondere reisverslag van meneer Van Dedum? Beide archiefstukken zijn zeker de moeite om even te komen kijken!

Voor de jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar wordt in de middag een speciale workshop gehouden die aan de collectiestukken is gelinkt

Na het zien van het bijzondere collectiestuk kan je zelf aan de slag om je eigen bijzondere herinnering voor in je persoonlijke archief te maken! Natuurlijk leggen we je ook uit wat een archief nu precies is en wat je er eigenlijk allemaal in kunt vinden!

Voor wie?

Voor jong en oud, dit is werkelijk uniek!

Wanneer?
27 oktober 11:00 -16:00 uur

Kosten?
Het archief is op deze dag vrij toegankelijk. Er is ook een bijbehorende workshop à €3,50 per kind.

The event is finished.

Back to top button